• 5 december 2022

Kommer de tvinga oss att skära i allmän kurs?

– Vi vill vi rusta människor till att bli aktiva medborgare. Det säger Mirja Räihä, ordförande för Långholmens folkhögskola och nyvald riksdagsledamot för Socialdemokraterna.
  • 5 december 2022

I folkhögskolan är integration möjlig

– Vi är många i Riksdagen som vet att folkhögskolan är en stor tillgång i samhället. Jag kommer fortsätta stå upp för folkbildningen. Det säger Yusuf Aydin, ordförande för Botkyrka folkhögskola och nyvald riksdagsledamot för Kristdemokraterna.
  • 10 november 2022

Jag har aldrig varit så trött efter jobbet som nu

– Jag trivs jättebra och kände direkt, att här kan jag göra nytta. Men jag har nog aldrig varit så trött när jag kommer hem från jobbet som nu. Det säger Hampus Morberg som nu gör sin första termin som folkhögskollärare, i SO på allmän kurs vid Fryshusets folkhögskola i Stockholm.
  • 17 oktober 2022

Nicolas har hittat sin plats bland barn och unga i Malmös utsatta områden

Gängvåld, skjutningar och parallellsamhällen. Debattens vågor går höga. Nicolas Lunabba har i flera år befunnit sig i händelsernas centrum, som frontfigur i Helamalmö. Han menar att många unga män i socialt utsatta områden lever i ett existentiellt mörker. Nyligen kom Nicolas Lunabbas debutbok "Blir du ledsen om jag dör?".
  • 17 oktober 2022

Internatliv i studentkorridor

– Att bo med andra deltagare ger en samhörighet till skolan, och det känns bra. Det säger Noah Adam Milhorst, 20, som för ett år sedan flyttade från Schweiz, där han vuxit upp, till Västerbotten och studier på Umeå folkhögskola.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14