Folkhögskolans intyg

De intyg som är framtagna av Folkbildningsrådet är gemensamma för alla folkhögskolor. Skolans egna intyg formas av folkhögskolan själv.
Uppdaterad: 8 mars 2024

 

Studiefrågor om folkhögskolans intyg

  1. Vi har en deltagare som antogs till Allmän kurs med omfattningskrav på ett år. Nu ska vi utfärda ett intyg till hen. Vilket intyg ska vi använda? Deltagaren har fått behörighet i Sh 1b och Sv. 3
  2. Vi har en deltagare på Allmän kurs grund som även läser ett par kurser på gymnasienivå. Vilka intyg ska vi använda när året på grund är klart?
  3. En deltagare går Allmän kurs och är klar med omfattningskravet men väljer att förlänga studietiden med ytterligare ett år för att få med sig fler behörigheter. Vilket/vilka intyg ska vi utfärda och när?
  4. En deltagare har gått Allmän kurs i ett år och klarade alla planerade kurser men hade mindre närvaro än vad vi har som krav. Hen lämnar nu skolan. Vilket intyg ska vi använda?
  5. Gällande behörighetsintyget. Ska vi kryssa i Naturkunskap 1a1 under innehållskravet, när den studerande har klarat Naturkunskap 1b? Vi har fått en förfrågan från en före detta deltagare som undrar varför inte rutan för Naturkunskap 1a1 var ikryssad.
  6. Vi har fått in önskemål från två deltagare som går konstlinjen som vill läsa in behörighet i matte 2. Båda två har tidigare gått på gymnasiet. Vi på skolan är positiva till detta men vi är osäkra på om vi får låta dem läsa matten samtidigt. Vilket intyg ska vi använda i så fall?

Kontakt

Har du frågor om kursen? Mejla Sandra Löfstedt.

sandralöfstedt_liggande_low.jpg

sandra.lofstedt@sverigesfolkhogskolor.se