Moas förändringsarbete

Om Moas förändringsarbete

Moa är deltagare på Löftadalens folkhögskola. Under våren 2024 genomförde hon sitt förändringsarbete om hur kvinnor, män och ickebinära bemöts i spelvärlden. Moa skapade en enkät i google forms som gick att besvara på både svenska och engelska.

Enkäten var öppen för vem som helst att besvara, och genom att använda olika digitala kanaler för att sprida enkäten fick Moa in över 80 svar. Enkätens resultat presenterades sedan i Moas uppsats "Din spelupplevelse" som finns att hämta och läsa längre ner. 

Uppdaterad: 26 juni 2024

Intervju med Moa

 

Hur kom du på idén till ditt förändringsarbete? Vad ville du förändra?

Jag visste redan från start att jag vill jobba med något som motiverar mig. Något som håller mitt intresse och engagemang uppe. Jag började med att titta runt om mig och bli mer nyfiken på den värld som jag dedikerar min tid och glädje åt. Det var även då det slog mig, när jag satt och spelade hur många hemska upplevelser det faktiskt är man har. Samt hur illa behandlad man blivit, i mitt fall, för att jag är kvinna.

Jag ville så gärna sprida uppmärksamhet till ämnet, få människor att reflektera och tänka över sina interaktioner online. Samtidigt som jag hoppas fortsätta med projektet för att skapa en säker plats att samlas oavsett könsidetifiering, hudfärg, sexuell orientering eller vad man tycker om att spela för spel.

 

Varför är det här ett viktigt projekt?

Jag tycker att projektet är viktigt för att göra skillnad. I mitt fall så handlar det om en digital värld som hela tiden växer och blir större. Allt mer människor spenderar tid online, speciellt i spel tillsammans med andra.

Det kommer alltid finnas konflikter där människor samlas, dock det som skrämmer mig är att människors erfarenheter inte tas seriöst. Trots en växande del av vår värld, så växer inte säkerheten eller konsekvenser fram lika snabbt. Och det måste verkligen ändras för människors säkerhet och välmående!

 

Hur har det varit att göra förändringsarbetet digitalt, finns det något som är lättare eller svårare?

Jag upplever inte att det varit svårare att jobba med projektet digitalt. Utan tvärtom! Människor och hjälp är alltid nära till hands samtidigt som det finns otroligt mycket information att få. Det går att göra en förändring, även från ditt eget hem. Så om något vill jag inspirera andra till att ta tag i sånt som dom brinner för. Det går alltid att bidra till en förändring!

Läs Moas uppsats "Din spelupplevelse"

Titta på enkäten