Marknadsföring och kommunikation

Här har vi samlat det som är viktigt att känna till för dig som arbetar med din folkhögskolas marknadsföring och kommunikation.
Uppdaterad: 18 september 2024

Vi på Sveriges folkhögskolors kansli arbetar med att marknadsföra utbildningsformen folkhögskola på många olika sätt. Bland annat kan vi vara ett stöd till dig som jobbar med marknadsföring och kommunikation på din folkhögskola.

På dessa sidor kallar vi dig för kommunikatör, även om du egentligen är lärare, skolsekreterare eller kanske rektor. Här har vi samlat det som är viktigt för dig att känna till.

Skriv upp dig på mejllistan för kommunikatörer

Vi har en mejllista för kommunikatörer på folkhögskolor. Till den skickar vi all information som vi bedömer är relevant för dig – till exempel information om folkhögskola.nu, konferenser och kurser, marknadsföringsbidrag eller folkhögskolans dag. Skicka ett mejl till oss så ser vi till att du hamnar på listan.

E-post: support@folkhogskola.nu

Gå med i Facebookgruppen för kommunikatörer

Har du frågor som du vill bolla med andra som jobbar med marknadsföring och kommunikation på folkhögskola? Då rekommenderar vi att du går med i vår Facebookgrupp. I den pratar vi om marknadsföring, kommunikation, rekrytering och digitala kanaler.

Facebookgruppen Kommunikatör på folkhögskola (öppnas i ny flik)

Jobba med Folkhögskola.nu

Folkhögskola.nu är den webbplats som samlar alla folkhögskolor och deras kurser. Gå gärna in på webbplatsen och ta en titt på din skolas sidor. Om det är du som ska ansvara för din skolas innehåll på folkhögskola.nu, undersök om du har inloggningsuppgifter. Annars kan du mejla oss så hjälper vi dig.

E-post: support@folkhogskola.nu

När det är dags att börja jobba med era sidor på folkhögskola.nu hittar du en verktygslåda med manualer och instruktioner här på sverigesfolkhögskolor.se.

Jobba med folkhögskola.nu

Delta på konferenser och kurser

Vi anordnar både konferenser och kurser inom marknadsföring och kommunikation. Varje vår arrangeras en kommunikationskonferens. På den kan du få inspiration och kunskap som är relevant dig och även träffa andra som arbetar med liknande saker. 

Ibland arrangerar vi också mer fördjupande kurser. Tidigare har vi till exempel erbjudit kurser i Google Ads och Google Analytics 4. Håll utkik via mejllistan eller i Facebookgruppen för att se när nästa tillfälle dyker upp. Har du något eget önskemål så tipsa oss gärna via mejl.

E-post: support@folkhogskola.nu

 

Ansök om marknadsföringsbidrag

Vill du samarbeta med andra folkhögskolor och gemensamt marknadsföra folkhögskolan? Då kan ni ansöka om vårt marknadsföringsbidrag. Tillsammans kan vi göra mer än vad vi mäktar med på egen hand.

Läs mer om marknadsföringsbidraget

Fira folkhögskolans dag

Varje år den 17 april firar vi folkhögskolans dag! Dagen är till för att många folkhögskolor samtidigt ska göra sig synliga och hylla utbildningsformen, för att på så sätt få ett stort genomslag.

Läs mer om folkhögskolans dag

Ta hjälp av vårt material

Vi producerar både tryckt och digitalt material som kan användas i er egen folkhögskolas marknadsföring, på exempelvis mässor. Du hittar allt material på folkhögskola.nu.

Material om folkhögskola (öppnas i ny flik)

Vilka är vi?

Vi på Sveriges folkhögskolors kansli arbetar med att marknadsföra och kommunicera utbildningsformen folkhögskola på många olika sätt.

Folkhögskolornas serviceorganisation FSO har i uppdrag att stötta alla folkhögskolor med deltagarrekrytering och vara ett stöd till dig som jobbar med marknadsföring på din folkhögskola. 

På kansliet finns också intresseorganisationerna RIO och OFI som arbetar med opinionsbildning för att skapa så bra förutsättningar för folkhögskolorna som möjligt. 

Kontakta gärna någon av oss som jobbar med marknadsföring och kommunikation, eller använd vår supportmejl support@folkhogskola.nu.  

 

en kvinna ler mot kameran

Miriam Steinbach

Kommunikatör
miriam.steinbach@sverigesfolkhogskolor.se

 

emma_karke_liggande_webb_thumb.jpg

Emma Karke

Kommunikatör
emma.karke@sverigesfolkhogskolor.se

 

FredrikOlén_thumb.jpg

Fredrik Olén

Kanslisamordnare / Webbstrateg
fredrik.olen@sverigesfolkhogskolor.se