Mullsjö folkhögskola söker lärare till socialpedagogutbildning

Mullsjö folkhögskola söker nu lärare till skolans tvååriga yrkesutbildning, Socialpedagog med inriktning neuropsykologisk funktionsnedsättning och samsjuklighet. Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla vår yrkesutbildning.
Uppdaterad: 6 maj 2024

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är i huvudsak klassföreståndarskap och undervisning.

Som klassföreståndare har du huvudansvar för din klass, vilket innebär att vara mentor, stötta vid LIA, frånvarohantering, slutbedömning med mera. Tillsammans med kollegor och deltagare planerar, genomför och utvecklar du arbetet i enlighet med framtagen kursplan. Du skapar villkor för lärande och utvecklar förmåga, struktur och förståelse för det sociala samspelet i olika situationer hos och tillsammans med våra deltagare. 

Tillsammans med kursföreståndare är du med och vidareutvecklar utbildningen i form av studiebesök, kurslitteratur och marknasförning med mera.

I tjänsten ingår även socialpedagogisk tid, där du bland annat deltar i lärarråd och sociala aktiviteter på skolan.

Om rollen

Vi ser att du är utbildad Socialpedagog eller Socionom och att du delar skolans värdegrund.

Som person är du lösningsfokuserad, stabil och kan behålla lugnet i olika situationer som kan uppstå. Du har god samarbetsförmåga och kan bygga relationer. Du är van vid att nätverka med olika verksamheter, arbeta med grupper och vara spindeln i nätet. Du skapar förtroende och har erfarenhet av arbete med olika funktioner och samhällsgrupper.

Du har erfarenhet av socialt arbete, t ex missbruksvård, barn o familj, HVB, skolans elevhälsa, samt kännedom om socialtjänsten, lagar och förordningar som styr.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om organisationen

Mullsjö folkhögskola har närmare 200 deltagare på långa kurser och har en omfattande kortkursverksamhet och internatverksamhet. Vi är en fristående stiftelse som vilar på en kristen värdegrund och skolans huvudmän är Svenska Alliansmissionen, Svenska Alliansmissionens Ungdom och Mullsjö folkhögskolas kamratförbund.  Vi hälsar förstås studerande med alla olika livsåskådningar välkomna till vår skola.

https://www.mullsjofolkhogskola.se/

Ort

Mullsjö

Tjänstens omfattning

100%

Sista ansökningsdatum

2024-05-31 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Din ansökan vill vi ha senast den 31 maj på mail till Annika Freding,  annika.freding@mullsjofolkhogskola.se.

Du skriver ett personligt brev och berättar om dig själv och varför du är intresserad av och lämplig för att arbeta hos oss, tillsammans med ett CV och referenser. 

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av Angelika Blom, kursföreståndare på Socialpedagogutbildningen, angelika.blom@mullsjofolkhogskola.se.