Boka en fortbildning

Vill ni börja arbeta med Jag-vi-världenmetoden på er skola men känner er osäkra på hur ni ska gå tillväga? Boka in en fortbildning till din skola!

Metoden har som syfte att väcka engagemang och tro på förändring hos deltagare på folkhögskola genom att koppla deras egna berättelser, erfarenheter och engagemang till de globala målen. Med hjälp av metoden närmar vi oss också ämnen som normkritisk pedagogik och frågor om deltagarmakt.

Uppdaterad: 2 april 2024

Upplägg

Fortbildningen utförs av en eller flera av våra Jag-vi-världenfortbildare. Det är engagerade folkhögskolelärare från olika delar av landet som utbildat sig i metoden med syfte att sprida den vidare. De följer metodens olika delar men har även frihet att sätta sin egen prägel på fortbildningen.

Under dagen får ni tips, övningar och möjliga lektionsupplägg kring olika sätt att berätta och äga sin egen historia för att skapa nya vägar till engagemang; stora som små, enskilda och gemensamma.

Fortbildningen kan i viss mån skräddarsys utifrån din folkhögskolas behov. Det går exempelvis bra att fokusera på specifika delar av metoden eller att koppla fortbildningen till insatser ni redan planerat på er skola.
Tillsammans tar vi fram ett upplägg som passar er!
Fortbildningen ges under antingen en hel- eller halvdag då vi går igenom tips, övningar och möjliga lektionsupplägg. Den kan genomföras både på plats och digitalt men vi rekommenderar att den genomförs på plats om möjligheten finns.

Klicka er vidare nedan för att lära er mer om de olika alternativen

 

Vad får man ut av metoden och fortbildningen?

Fortbildarna Erica Sandberg Offesson och Anna-Lena Öhman från Dalslands folkhögskola berättar om varför de tycker att Jag-Vi-Världen är en bra metod att arbeta med, vad man kan få ut av en fortbildning och hur ett upplägg på en fortbildardag kan se ut.

 

 

Praktisk info

Kostnad 

Heldag 6000 Kr 

Halvdag 4000 Kr 

Hur bokar man fortbildning?

Gör en intresseanmälan genom att klicka er in på boxen Boka fortbildning nedan. Intresseanmälan är inte bindande. Genom intresseanmälan kopplar vi ihop er skola med en fortbildare som passar era önskemål. 

Kontaktperson/Frågor

Lina Remnert, FSO 

lina.remnert@sverigesfolkhogskolor.se