Kursansvarig till musiklinje på Region Uppsala folkhögskola

Region Uppsala folkhögskola växer och vi söker därför en kursansvarig till vår musiklinje med jazzprofil på Wik utanför Uppsala. Ansök senast den 3 juni.
Uppdaterad: 6 maj 2024

Om tjänsten

Region Uppsala folkhögskola startar en Musiklinje med inriktning jazz/afro på Wik hösten 2025. Musiklinjen kommer utgå från jazzens grundläggande tonspråk och traditioner, men även omfatta angränsande musikområden som bland annat pop/rock/soul, latin, fri improvisation och singer/songwritning.

Kursen är på avancerad nivå, en högskoleförberedande kurs med plats för 18 deltagare med internatboende på Wik. Självständigt konstnärligt skapande inom jazzimprovisation, komposition, interpretation och musikproduktion står i fokus.

Vi erbjuder

En hel- eller deltidstjänst (80–100%) tillsvidare som kursansvarig på Musiklinjen från och med augusti 2025.

Från 12 augusti 2024 erbjuder vi en deltidstjänst på 20–40% som sedan utökas under våren 2025 då antagningsarbetet till kursen intensifieras.

Arbete under kvällar och helger kan förekomma.

Om rollen

Du kommer att vara kursansvarig för Musiklinjen, vilket innebär att tillsammans med skolledningen bygga upp kursen. I detta ingår bland annat rekrytering av lärarpersonal, skriva kursplan, lägga schema, ansvara för antagningsarbetet och delta i inköp av musikinstrument och övrig utrustning till de nyrenoverade lokalerna.

Musiklinjen kommer bestå av 18 deltagare indelade i tre ensemblegrupper som undervisas av både fast anställda lärare och timlärare, där du som kursansvarig är sammanhållande av arbetslaget.

Dina kvalifikationer

Du har examen från musikhögskola som musiker eller instrumental- och ensemblelärare. Du har dokumenterad pedagogisk erfarenhet och är eller har varit aktiv musiker. Vi ser som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete eller studier på folkhögskola.

Din kompetens

Du har goda ledaregenskaper, har lätt för att samarbeta och kan skapa struktur både för dig själv och dina arbetskollegor. Du har förmåga att arbeta visionärt samtidigt som du är engagerad i undervisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av likande arbetsuppgifter.

Om organisationen

Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor

Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Kunskap, nyfikenhet och utveckling är ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Heby, Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott.

Region Uppsala Kulturförvaltning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konst, Kultur, Region Uppsala folkhögskola, Staben samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.

Ort

Uppsala

Tjänstens omfattning

100%

Sista ansökningsdatum

2024-06-03 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Kontakt

Vill du veta mer? För mer information är du varmt välkommen att kontakta Igor Kaluzny, bitr. rektor och enhetschef, på telefonnummer 072- 210 41 57.