Folkhögskollärare till Region Uppsala folkhögskola

Region Uppsala folkhögskola söker nu en folkhögskollärare i svenska/svenska som andraspråk. En av våra medarbetare kommer vara föräldraledig nästa läsår och vi söker nu en vikarie. Ansök senast den 30 maj.
Uppdaterad: 6 maj 2024

Om tjänsten

Du kommer att undervisa i svenska/svenska som andraspråk på Region Uppsala folkhögskola med huvudsaklig placering i Uppsala. Arbete sker även på vår utbildning förlagd i Tierp.

Undervisningen sker oftast i mindre grupper där en lugn och trygg atmosfär skapas. Erfarenhetsutbyte som källa till ökad kunskap och förståelse för likheter och olikheter är viktigt. Att bygga och stärka självförtroendet är centralt.

Du kommer ingå i arbetslag och i uppdraget ingår även att vara mentor för en grupp kursdeltagare. Undervisningen kommer ske på allmän kurs samt på studiemotiverande folkhögskolekurs med svenska (SMF-kurs) i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Om rollen

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen med ämnesbehörighet på gymnasienivå inom svenska som andraspråk eller ämnesbehörighet inom svenska. Du har erfarenhet av att undervisa i språksvaga grupper. Erfarenhet av vuxenutbildning och folkhögskoleutbildning är meriterande.

Din kompetens

Du gillar att samarbeta och delta i ett kollegialt lärande. Du besitter dialogkompetens, är lyhörd för deltagarnas behov och ser kunskap som en gemensam lärprocess. Vi söker dig som har en lärarexamen med ämnesbehörighet på gymnasienivå inom svenska och/eller svenska som andraspråk.

Du delar folkbildningens värdegrund som bland annat innebär ett demokratiskt arbetssätt, att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation, att bidra till ökad delaktighet i samhället samt att se till varje människas behov och förutsättningar.

Om organisationen

Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor

Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling.

Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Kunskap, nyfikenhet och utveckling är ledord för hur vi arbetar.

Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Heby, Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott.

Region Uppsala

Folkhögskola Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott.

Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.

Ort

Uppsala

Tjänstens omfattning

100%

Sista ansökningsdatum

2024-05-30 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Gå via ansökningslänken för att söka jobbet. Alla fält markerade med * är obligatoriska.

Efter att du skickat in ansökan kan du skapa ett konto och spara de uppgifter du registrerat i ansökan. Uppgifterna kan du sedan använda om du söker jobb igen, inom Region Uppsala. Om du redan har skapat ett konto kan du logga in för att hämta dina uppgifter.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret

Kontakt

Vill du veta mer? För mer information är du varmt välkommen att kontakta Magnus Hurtig, rektor och enhetschef, på telefonnummer 070-839 91 21.

Övrigt

Anställningsvillkor

Tidsbegränsad, 100%, Tillträde 2024-08-12 till Läsåret 2024-2025