Bli ambassadör för folkhögskola

Är du deltagare på en folkhögskola just nu eller har du nyligen lämnat folkhögskolelivet? Brinner du för att skapa kreativt innehåll till sociala medier? Vill du se till att fler får chansen att hitta till folkhögskolan? Nu har du chans att vara med och påverka!
Uppdaterad: 17 maj 2024

Om rollen

Färre unga i dag känner till folkhögskolan som utbildningsform och att den finns tillgänglig för dem. Det vill vi som arbetar med folkhögskola.nu ändra på. Men för att vi ska kunna nå till unga i olika målgrupper behöver vi din hjälp.

Nu letar vi efter dig som går på folkhögskola i dag eller som nyligen avslutat dina studier på folkhögskola och som vill ingå i en mindre grupp med andra folkhögskoledeltagare från hela landet. Under tre tillfällen i höst får du lära dig om kommunikation och sociala medier, workshoppa fram nya kreativa koncept och skapa film, text och bild. Vill du bli ambassadör för folkhögskolan?

Vem söker vi?

Vi söker dig som är deltagare på en folkhögskola i dag eller som avslutat dina studier på folkhögskola för högst tre år sedan. Du har positiva erfarenheter av folkhögskola och vill berätta om dem för andra.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att skapa innehåll för sociala medier och webb, men viktigast är att du har ett stort intresse för kommunikation, är kreativ som person och vill lära dig mer om olika kommunikationsverktyg. Ett plus är om du känner dig bekväm framför kameran.

Du bör ha tillgång till en smartphone och möjlighet att delta i möten digitalt med bra internetuppkoppling.

Vad får du om du deltar?

Du får:

  • Delta under två digitala träffar och en på plats i Stockholm under hösten 2024. Kostnad för resa och logi täcks av oss.
  • Ta del av föreläsningar och workshops i kommunikation och sociala medier.
  • Handledning, verktyg och värdefull erfarenhet av praktiskt och strategiskt kommunikationsarbete.
  • Träna på att få fram ditt budskap, lyfta fram ditt engagemang och kommunicera det utåt.
  • Träffa och nätverka med andra folkhögskoledeltagare och skapa kreativa projekt tillsammans.
  • Referenser till framtida arbeten och uppdrag.
  • Bidra till att göra folkhögskola.nu bättre.


Ersättning

Ingen ekonomisk ersättning utgår för uppdraget, men det kostar heller inget att delta.

Om organisationen

Folkhögskolornas serviceorganisation (FSO) är en ideell organisation som arbetar med att stötta de 156 folkhögskolorna i Sverige. Ett av FSO:s uppdrag handlar om att få människor att söka kurser på folkhögskolan, det uppdraget gör vi under varumärket folkhögskola.nu.

Folkhögskola.nu är också en webbplats där du hittar och kan söka till alla folkhögskolekurser runtom i Sverige. Du kan även få svar på dina frågor om vad det innebär att gå på folkhögskola. Vi står för jämlikhet och inkludering och vill inspirera människor från olika bakgrunder och erfarenheter att hitta hem på folkhögskola.

För mer information, besök gärna webbplatsen folkhögskola.nu (nytt fönster). 

Så ansöker du

Anmäl dig senast 16 juni genom att fylla i ansökningsformuläret (öppnas i nytt fönster) 

Obs, framflyttat sista ansökningsdatum. Vi tar emot intresseanmälningar via mejl löpande. 

Vill du får du gärna komplettera din ansökan med portfolio och material som du har skapat. Mejla det i så fall till miriam.steinbach@sverigesfolkhogskolor.se

Ort

Två distansträffar och en på plats i Stockholm.

Sista ansökningsdatum

2024-06-16 00:00:00

Kontakt

Miriam Steinbach, kommunikatör FSO. 
E-post: miriam.steinbach@sverigesfolkhogskolor.se
Telefon: 08-17 03 81

Tipsa andra

Arbetar du på en folkhögskola och vill tipsa deltagarna att bli ambassadörer? Ladda ner vår affisch och sätt upp på anslagstavlan eller visa på era digitala informationsskärmar.

Affischen i pdf (524 kb) (öppnas i nytt fönster)

Affischen i jpg (697 kb) (öppnas i nytt fönster)