Sandra Löfstedt och Matilda Hedlund jobbar båda med webbplatsen Folkhögskola.nu.

Folkhögskola.nu utsedd till Sveriges bästa webbplats

Priset delades ut av Web Service Award som genomför Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 100 000 användare.
Uppdaterad: 1 februari 2022

Webbplatsen Folkhögskola.nu fick under den digitala galan 26 januari utmärkelsen Sveriges bästa webbplats 2021 i kategorin samhällsinformation.

Motiveringen löd som följer: 

Den här innehållsrika och uppskattade webbplatsen har ett stort fokus på tydlighet och tillgänglighet. Webbplatsen hjälper besökarna att hitta det som är rätt för dem. En webbplats som besökarna gillar att besöka.” 

– Den här utmärkelsen går till de 155 folkhögskolorna runt om i landet. Det är tack vare deras innehåll, unika kurser och profiler, som vi har Sveriges bästa webbplats, säger Matilda Hedlund, kommunikatör på Sveriges folkhögskolor som driver webbplatsen Folkhögskola.nu. 

Folkhögskola.nu är alla folkhögskolors webbplats

Folkhögskola.nu är de svenska folkhögskolornas egen webbplats som ansvarar för den samlade informationen om utbildningsformen folkhögskola. Här finns landets alla folkhögskolor och alla deras kurser på ett och samma ställe.  Kolla in Folkhögskola.nu här.

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser landets internetanvändare är mest nöjda med. Utifrån användarnas omdömen utses Sveriges bästa webbplats och intranät. 

Glasskulpturen Hope and longing är formgiven av Emilia Linderholm som själv har gått på folkhögkskola.

"Jag har dessutom tillbringat många år av mitt liv på folkhögskola, hade aldrig varit där jag är idag utan de åren" skriver Emilia på Instagram.