Inloggning SchoolSoft

1 oktober 2020 så kommer inloggningen till SchoolSoft att förändras. Vid inloggning till systemet så kommer all personal behöva använda sig av tvåfaktorsautentisering.
Uppdaterad: 18 september 2020

Inloggning till SchoolSoft

Länk för inloggning till SchoolSoft för personal och deltagare:

sms.schoolsoft.se/fhsk

Förändringen genomförs för att höja säkerheten vid inloggning i SchoolSoft i enlighet med GDPR. Förändringen innebär också att administratörer inte längre behöver beställa engångslösenord till olika sidor i systemet.

De tre metoderna som erbjuds är följande

Google Authenticator

Skriv in användarnamn och lösenord som vanligt på inloggningssidan. Första gången blir man uppmanad att scanna en QR-kod. Starta då appen Google Authenticator och scanna QR-koden. Siffror börjar därefter att visas i appen. Dessa siffror är giltiga i 30 sekunder. Nästa gång man loggar in så skriv in användarnamn och lösenord. Uppmaning om att skriva in en kod visas, starta då Google Authenticator och skriv in siffrorna som visas i rutan för kod.

Förutsättningar

  •  Appen Google Authenticator installerad på din telefon

Kostnad: 0 kr /inloggning

 

BankID

Klicka på länken logga in med BankID. Skriv in ditt personnummer och starta BankID på din telefon. Skriv in ditt lösenord på telefonen och vänta tills du blir inloggad.

Förutsättningar

  • BankID installerat på din telefon.
  • Personnummer måste finnas registrerat på ditt konto.

Kostnad: 0,25 kr /inloggning

 

SMS

Skriv in användarnamn och lösenord som vanligt på inloggningssidan. Du tas nu till en sida där du blir uppmanad att fylla i en kod. Koden du ska skickas som ett SMS till ditt mobilnummer du har registrerat i SchoolSoft. Fyll i koden som du fått på SMS i rutan för kod.

Förutsättningar

  • Mobiltelefon som kan ta emot SMS
  • Mobilnummer registrerat på användaren som ska logga in

Kostnad: 0,36 kr /inloggning

 

Frågor eller funderingar?

Kontakta schoolsoft@sverigesfolkhogskolor.se