Skärmdump från webbplatsen folkbildning.net.
Folkbildningsnätet var aktivt mellan åren 1996 till 2019.

Folkbildningsnätet

Folkbildningsnätet var folkbildningens gemensamma kommunikationsplattform och lärresurser i olika omfattning mellan åren 1996 till 2019.
Uppdaterad: 28 september 2023

Mejladresserna @folkbildning.net

Mejladresserna @folkbildning.net är fortfarande i bruk men används idag enbart av privatpersoner. Mejladresserna administreras av ronny.schueler@folkbildning.net.

FirstClass

För kommunikation användes FirstClass. Enskilda personer som tidigare använt FirstClass och som vill använda det privat kan ta kontakt med ronny.schueler@folkbildning.net. Ett FC-abonnemang kostar idag 385 kr för ett helår.

Hämta senaste versionen av FirstClass-klienten här >

Logga in på FirstClass här >

Pedagogiska resurser

Pedagogiska resurser på webbplatsen folkbildning.net innehöll lärresurser som producerats av folkhögskolor och studieförbund i olika projektomgånger. Dessutom fanns artiklar, länkar och andra lärresurser som användes i det pedagogiska arbetet. För frågor om materialet, ta kontakt med lars-goran.karlsson@folkbildning.net.

Skärmdump från Flexikons webbplats.

Flexikon

Flexikon skapades för dig som vill lära dig mer om flexibla metoder och digitalt lärande. Här finns fortfarande aktuella pedagogiska erfarenheter, tips och material.

Materialet på sajten är skapat av personer verksamma inom folkbildningen. I varje avsnitt hittar du länkar och tips om hur du kan fördjupa dig.

Du kan använda Flexikon som en uppslagsbok eller systematiskt arbeta dig igenom ett valt kapitel eller en hel avdelning. Här finns också gratis webbkurser för dig som vill lära mer på egen eller tillsammans med dina kollegor.

http://flexikon.folkbildning.net

Skärmdump på re:flex webbplats.

Nättidningen re:flex

re:flex innehåller ett stort antal artiklar som fortfarande har viss aktualitet och relevans även om tidningen las ner 2017.

Artiklarna skrevs främst av verksamma folkbildare på folkhögskolor och studieförbund men även externa pedagoger och journalister har anlitats för material.

http://reflex.folkbildning.net