Logotyp för FHF

Folkhögskoleföreningen för regionägda folkhögskolor, FHF

Folkhögskoleföreningen för regionägda folkhögskolor, FHF, organiserar politiker som är förtroendevalda företrädare för landets 42 folkhögskolor med regioner som huvudmän.
Uppdaterad: 10 maj 2022

2022-05-10

Uttalande: Regeringens folkbildningsutredning välkomnas av de regionägda folkhögskolorna

Regionfolkhögskolornas företrädare ställer sig positiva till att den nya folkbildningsutredningen och välkomnar en utredning där folkhögskolorna tydligare kan visa och kommunicera sina viktiga samhällsuppdrag och effekterna av dessa uppdrag.

Läs hela uttalandet här >

 

2022-03-11

UTTALANDE Gjort vid Folkhögskoleföreningens årsmöte

Folkhögskoleföreningen för regionägda folkhögskolors årsmöte tar tydligt avstånd till den av Putinregimen ledda krigsinvasionen av det demokratiska landet Ukraina.

I dessa tider av krig, oro, desinformation och falska nyheter är det än viktigare att folkbildningen står stark som en motkraft. Folkbildningen är en demokratisk bildningsform som genom samtal kan genomskåda och förklara vad som sker i världen och ge en rättvisande bild.

Vi vet också att när människor flyr och behöver nya kunskaper till de land de kommer så har folkbildningen en snabb förmåga att ställa om och möta dessa behov.

Folkhögskoleföreningen för regionägda folkhögskolor samlade till årsmöte kommer aldrig att stötta totalitära regimer som ger sig på sitt folk, demokratin eller attackerar sina grannländer.

 

Facebook

Föreningen har en aktiv Facebooksida som regelbundet uppdateras med information om verksamheten: