Folkhögskolornas organisering

Här får du en överblick över folkhögskolornas egen organisering, samt övriga organisationer viktiga för folkhögskolornas verksamhet.
Uppdaterad: 27 januari 2023

En del av: Utbildning för nya rektorer

Klicka här för att komma till samlingssidan.

Folkhögskolans hela organisering - en tidslinje

Hur har folkhögskolorna organiserat sig historiskt, och hur hänger de olika organisationerna ihop i dag? Vilken roll har Folkbildningsrådet och vad är SFHL? Kolla in denna tidslinje, som också fungerar som en organisationskarta. Klicka på de olika rutorna för mer information och fördjupning.

Till presentationen Folkhögskolans organisering >

Folkhögskolornas intresseorganisationer

De 156 folkhögskolorna är alla medlemmar en intresseorganisation. Vilken man är medlem i beror på vad vilken huvudman som står bakom skolan.

 

Organisationerna inom Sveriges folkhögskolor

FSO, RIO, OFI, Fhf står tillsammans bakom begreppet Sveriges folkhögskolor. Organisationerna, förkortningarna och begreppen är många. Vi har därför tagit fram en kort film för att beskriva organisationerna inom Sveriges folkhögskolor.

Folkbildningens utmaningar i framtiden

Några viktiga prioriteringar som diskuteras inför framtiden är att folkbildningen ska erbjuda möjligheter till etablering för nya svenskar och vara särskilt tillgänglig för dem som mött hinder i andra utbildningsformer.

Detta, och mycket mer kan du läsa i folkbildningens gemensamma idédokument Vägval & Vilja

Dokumentet togs fram 2013 av den organiserade folkbildningen. Där kan du läsa mer om folkbildningens roll och uppgifter i dagens och morgondagens samhälle.