Folkhögskolornas aktiviteter

Här kan du se de aktiviteter som genomförs under Glokalt dagsverke-kampanjen. Kontakta gärna respektive skola för mer information.
Uppdaterad: 27 november 2019

Alma folkhögskola, Stockholm
Loppisvecka på skolan. Alla deltagare får ta med sig saker de vill skänka så att andra deltagare kan köpa dessa saker. Det kan till exempel vara kläder, böcker, leksaker. 

Birka folkhögskola, Östersund

Bromma folkhögskola, Stockholm 
Brommastock festival 27 maj. Alla kurser på folkhögskolan bidrar. Det blir mycket musik i olika inriktningar, teateruppspel, konstutställning, prova på måla, barnaktiviteter av olika slag, olika utomhusspel, café och matförsäljning och flera andra aktiviteter. Gemensamt tema är hållbarhet och överskottet kommer gå till Glokalt dagsverke. Festivalen håller på kl 11-22.

Folkhögskolan i Angered, Göteborg
Temadag "Fokus: Dekolonialisering" 8 maj. Föreläsningar, workshop och filmvisning. Till lunchen blir det insamling till organisationen See Me Smile. Andra insamlingsaktiviteter tillkommer under dagen.

Fristads folkhögskola, Borås
Under det officiella Valborgsfirandet i Fristad ordnar vi aktiviteter för barnen: ansiktsmålning, göra fröbomber, så insektsvänliga blommor, bygga vildbinsbo, göra smycken och ponnyridning. Det är en projektgrupp på 10 deltagare, en lärare och rektorn som gör detta. 

Klarälvdalens folkhögskola, Stöllet
Hjälper till i samhället.

Kävesta folkhögskola, Örebro
Kävestadagen 21 april. Glokalt dagsverke kommer kombineras med skolans öppet hus 'Kävestadagen' och innan dess genomförs en temadag med Agenda 2030 med skolans deltagare.

Molkoms folkhögskola, Molkom/Karlstad
Städar åt kommunen. Och deltagarna har individuella uppdrag som genererar pengar till Glokalt dagsverke och ZASP som skolan har en egen relation till.

Mora folkhögskola, Mora
Valborgsmässofirande 30 april. Öppet hus med workshops som estetkursen arrangerar och övriga kurser presenterar sig. Valborgsmässofirande med kaféverksamhet, loppis, fiskdamm, lotteri, utställning, föreläsning. Det bjuds även på eld, sång och musik. Måndagen den 30 april 10.00-22.00.

Se affisch Valborg på Mora folkhögskola

Nyköpings folkhögskola, Nyköping
Städa stränder i Stendörrens naturreservat.

Sigtuna folkhögskola, Sigtuna
Kakbaksfika och loppisauktion. Två utbildningar ansvarar för att baka/fixa fikabuffé, hela skolan fikar och betalar en frivillig slant.

Tollare folkhögskola, Stockholm
Ringer lokala företag och föreningar och ber dem bidra. Samlar in pengar utanför skolans restaurang.

Vårdinge by folkhögskola, Järna
Öppet hus 17 mars. Vi arrangerar en klädbytardag i samband med vårt öppna hus på skolan 17 mars 11-15, och informerar om projekten samtidigt som vi peppar besökarna att bidra med en liten summa.

Västerbergs folkhögskola, Sandviken
En temavecka för hela skolan, Hållbart. Tonvikten har legat på social hållbarhet och den har innehållit föreläsningar, workshops och studiebesök. Föreläsare var Inti Chavez, Sandra Dahlén och Jonas Franksson. Workshoparna handlade bl a om sex, om retorik, skrivande, anti-diskriminering, miljöinriktad materialguide. Studiebesöken handlade om förnybar energi, källsortering på krematoriet, starta-eget och lokal matproduktion. Samlar in pengar till mammakursen på Njombe FDC i Tanzania.