Konferens

Folkhögskoleforum 2020

Denna nationella folkhögskolekonferens genomfördes online den 29 oktober 2020. De ca 600 deltagarna bjöds på inspiration, kunskap, möten och intressanta ämnen utifrån årets tema: En sårbar värld i förändring – folkhögskolan i ett hållbart framtidsbygge.
Uppdaterad: 21 september 2022

Tema: En sårbar värld i förändring – folkhögskolan i ett hållbart framtidsbygge. 

Varmt välkommen till Folkhögskoleforum 2020! En nationell folkhögskolekonferens som riktar sig främst till dig som är verksam på en folkhögskola som personal eller förtroendevald.

Program

Klara för programmet är bland andra Sveriges kultur- och demokratiminister Amanda Lind, ekologen Pella Thiel samt professor Lars Svedberg från Ersta Sköndal Bräcke högskola. 

Program för dagen presenteras här >

Digitala utställare

Vi hoppas att du får upp ögonen för någon intressant utställare och får möjlighet att kontakta dem och ställa de frågor du har.

Digitala utställare presenteras här >

Aktiviteter på folkhögskolor

Passa på att ta del av olika aktiviteter som folkhögskolor arrangerat under året. Alla med koppling till årets tema för Folkhögskoleforum; En sårbar värld i förändring – folkhögskolan i ett hållbart framtidsbygge?

Aktiviteter på folkhögskolor presenteras här >

Anmälan

Inbjudan med länk till anmälan har skickats till alla folkhögskolor. Vi har valt att låta årets Folkhögskoleforum vara kostnadsfritt, för att så många som möjligt ska kunna ta del av innehållet. Länkar till sändningarna kommer att skickas ut via mejl till alla anmälda. Antalet platser är obegränsat! 

Upplägg för dagen

Årets Folkhögskoleforum genomförs av naturliga skäl digitalt, med intressanta och inspirerande föreläsningar via internet. Programmet utformas dock på ett sådant sätt att det skapar utrymme för diskussioner och samtal vid antingen mindre fysiska träffar eller digitala mötesplatser.

Fyra föreläsningar kommer att livesändas den 29 oktober och ytterligare föreläsningar kommer att spelas in i förväg och läggas ut på webben under vecka 44.

Mindre fysiska träffar

Ett förslag är att ni i personalgruppen på er folkhögskola kan ses för att gemensamt titta på föreläsningarna och i de angivna pauserna diskutera och samtala gruppvis. Finns möjlighet kanske personalgrupper från flera folkhögskolor kan sammanstråla? Naturligtvis är det viktigt att alla fysiska träffar sker enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Enskilt deltagande

Vill man delta enskilt och titta på föreläsningarna på egen hand går det också bra. Då finns möjlighet att delta i digitala diskussionsgrupper med andra slumpvis utvalda deltagare, via internet.

Föreläsningar spelas in

Större delen av programinnehållet kommer läggas upp i efterhand på webben. På så sätt får alla som är intresserade möjlighet att ta del av innehållet. 

Visa upp er under Folkhögskoleforum 2020!

Har din folkhögskola arrangerat något kulturinriktat event som är kopplat till årets tema; En sårbar värld i förändring – folkhögskolan i ett hållbart framtidsbygge?

Då finns det möjlighet att synliggöra detta i samband med Folkhögskoleforum 2020. Beskriv kort vid anmälan och skicka gärna med en länk.

Kontakt

Vid frågor kontakta Ambika Hansell Ek, ambika.hansell.ek@sverigesfolkhogskolor.se.

Varmt välkommen!

 

Tidigare Folkhögskoleforum 

Filmer från Folkhögskoleforum 2019 finns att titta på här >

Film från Folkhögskoleforum 2018 kan du se nedan: