• 14 september 2020

Allvarligt ekonomiskt läge på många folkhögskolor

Coronapandemin har påverkat hela vårt samhälle. Det ekonomiska läget är mycket allvarligt på många av landets folkhögskolor. – Det är en exceptionell tid och vi behöver stöd för att klara krisen, säger Elaine Lindblom, rektor på Karlskoga folkhögskola.
  • 14 september 2020

För folkhögskolan är ingen människa hopplös

Folkhögskolan som demokratisk institution – och som möjlighet för människor att komma vidare i livet. Två skäl till att folkhögskolorna behövs i dag och i framtiden, menar Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet. Hans egen folkhögskoleresa började på Sjövik i Dalarna.
  • 11 september 2020

Umeå folkhögskola utbildar framtidens yrkesförare

– Lastbilsbranschen behöver alltid folk, och enligt branschorganisationen TYA kommer det att saknas 50 000 lastbilsförare de närmaste tio åren. Det säger Roger Eriksson, kursansvarig på den nya yrkesutbildningen ”Yrkesförare för godstransporter” på Umeå folkhögskola.
  • 11 september 2020

I de äldres tjänst

Behovet av kompetenshöjande insatser för personal inom vård och omsorg är stort. Malmö folkhögskola har startat en ny yrkesutbildning för att utbilda certifierade äldreassistenter. Vi samtalade med Gunilla Strand, kursansvarig på I de äldres tjänst.
  • 1 juni 2020

Folkhögskolan är en gruppresa

”Vi finns till för att vi tror på din möjlighet.” Med dessa ord vill Lena Posner Körösi att folkhögskolan ska ta emot sina deltagare. Möt en engagerad och ibland kontroversiell ordförande för Sveriges första folkhögskola med judisk profil.