Nyheter

 • 1 november 2021

  Goda relationer grunden för allt

  – Platsen vi finns på är viktig, men relationerna på platsen är nog ännu viktigare. Det säger Anna Angantyr, lärare och kursansvarig på Glokala folkhögskolan i Malmö.
 • 1 november 2021

  Folkbildning behövs när bruna vindar blåser

  Kulturproducent, lärare, politiker. Tjia Torpe har ett brokigt förflutet och den röda tråden i hennes engagemang har alltid varit kultur och folkbildning. Nu är hon ledamot i RIOs styrelse och drivande i återuppbyggnaden av Fogelstad Kvinnliga Medborgarskola.
 • 1 november 2021

  Folkhögskolan är viktig när länet möter framtiden

  DEBATT: Folkhögskolan är en viktig del i samhällsbyggandet när Norrbotten möter framtidens utmaningar, skriver representanter för länets folkhögskolor.
 • 1 november 2021

  I Vivalla för att stanna

  Höga förväntningar i kombination med en stark tilltro till människors förmåga. Med detta förhållningssätt vill Örebro folkhögskola möta deltagarna. "Det mesta handlar om nära och goda relationer. Vårt motto är att förändra världen, med en relation i taget", säger skolans rektor Marie Holm.
 • 1 november 2021

  Vi finns där vi behövs mest

  – Vi ser oss som samhällsbyggare och vill att våra deltagare ska hitta sin plats i samhället – här i Angered, i Sverige och i världen. Det säger Daniel Lakso Tesak, biträdande rektor vid Angered folkhögskola i nordöstra Göteborg.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10