Nyheter

 • 9 december 2019

  Folkhögskolornas Klimatnätverk en succé

  Det nya Klimatnätverket bland landets folkhögskolor är en succé. ”Folk hör av sig hela tiden, från Norrbotten till Skåne. Ett gensvar som vi aldrig kunnat drömma om”, säger Karin Jacobson lärare på Stadsmissionens folkhögskola som tillsammans med Anna Seltman dragit igång nätverket.
 • 9 december 2019

  Förslag om ny reguljär kursform på folkhögskolan

  Folkhögskolornas intresseorganisationer föreslår nu en ny reguljär kursform på folkhögskolan – Studie- och yrkesförberedande folkhögskolekurs. Kursen ska ersätta Studiemotiverande folkhögskolekurs, SMF som efter tio framgångsrika år fortfarande är ett tillfälligt uppdrag.
 • 9 december 2019

  RIO gör tumme ner för utredning om demokrativillkor

  Demokrativillkorsutredningens betänkande får tummen ner av folkbildningens organisationer. Skarpast i kritiken är RIO som avstyrker hela förslaget. ”Det har ett uppifrånperspektiv och riskerar skapa en kontrollapparat som minskar tilliten för det fria civilsamhället”, säger RIO:s ordförande Stefan Attefall.
 • 28 oktober 2019

  Ett historiskt perspektiv på funktionsnedsattas studier på folkhögskola

  År 1969 beskrev den statliga handikapputredningen folkhögskolan som en möjlighet till utbildning för personer med funktionsnedsättning. Ambika Hansell Ek har läst den femtio år gamla utredningen.
 • 28 oktober 2019

  Heldag om konsten att styra en folkhögskola

  Satsa på en utbildningsdag i styrelsen. Hjo folkhögskola är en av ett femtontal som gjort det, med lyckat resultat. RIO anordnar dagen, som leds av två erfarna och folkhögskolekunniga utbildare.
1 2