Nyheter

 • 6 april 2022

  Ängslan, stress, ångest…

  För att hejda den psykiska ohälsan måste vuxna bli bättre på att lyssna när unga känner oro, ängslan eller har ont i magen. Det menar Victoria Carlsson Wahlgren som jobbar på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, och kartlägger ungas livsvillkor.
 • 6 april 2022

  Låg andel avhopp från allmän kurs – jämfört med komvux

  Allmän kurs ifrågasätts av Sverigedemokraterna som menar att den inte ska vara folkhögskolans huvudsakliga verksamhet och ett alternativ till komvux. Samtidigt visar statistiken att avhoppen är lägre på allmän kurs än på komvux.
 • 6 april 2022

  Sommarkurser lockar allt fler

  För allt fler är sommarkurs på folkhögskola en lockande möjlighet att under en vecka släppa vardagen, testa något helt nytt, uppfylla en dröm eller återuppta ett gammalt intresse. Ändå är sommarkurserna en ganska anonym del av folkhögskolans verksamhet.
 • 8 februari 2022

  Frihet bra grogrund för kreativitet

  – Folkhögskolan har alltid varit orienterad i samtiden, och bra på att upptäcka behov i samhället. Det säger Eva-Marie Harlin som i många år undervisat och forskat om folkbildning vid Linköpings universitet. Folkhögskolan behöver se till att även i framtiden befolkas av människor som på djupet omfattar folkbildningens värdegrund och människosyn, menar hon.
 • 8 februari 2022

  Fingertoppskänsla, tid och tålamod

  Detaljerade läroplaner, styrmatriser och dokumentationshets gjorde att Katarina Winqvist efter många år som gymnasielärare bytte spår och började på Munka folkhögskola i Skåne. "Många lärare på gymnasiet tycker att folkhögskolan är det flummigaste som finns", säger hon. Själv har Katarina Winqvist inte ångrat sitt beslut.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12