Logotyp för Fhf

Folkhögskoleföreningen inom SKR, Fhf

Folkhögskoleföreningen inom SKR, Fhf, organiserar politiker som är förtroendevalda företrädare för landets 42 folkhögskolor med regioner som huvudmän.
Uppdaterad: 16 juni 2020

Kallelse/inbjudan

Hej på er i den annalkande sommaren. Vi i Fhf har nu kommit fram till att vi försöker köra vårt årsmöte och höstmöte i ett.

Vårt förslag är den 28 oktober och det är dagen innan Folkhögskoleforum. Vår tanke är att man anmäler sig till båda delarna och att vi på kvällen har någon form av mingel tillsammans. (Vi är inte klara med alla detaljer än och återkommer om det.)

På årsmötet kommer vi ta beslut om namnändring och förslaget är Folkhögskoleföreningen för regionägda folkhögskolor samt sedvanliga årsmöteshandllingar. På höstmötet kommer vi ta beslut om verksamhetsplan och budget. Vi kan redan nu från styrelsen annonsera att det kan kommas behöva en avgifthöjning om vi ska klara de åtaganden som föreningen har fått.

Så skriv upp 28 oktober för årsmöte/höstmöte och den 29 oktober för Folkhögskoleforum. Jag återkommer med anmälan och länkar efter sommaren

När det gäller mobilitetsstödet så har SKR och Folkbildningsrådet kallat representanter för regionerna till ett möte i augusti för att ta frågan framåt. Jag vill rikta ett stort tack till er alla som engagerat er i att få SKR att lyfta frågan och Stockholm att avvakta med beslut. Tillsammans har vi gjort ett bra arbete så här långt, men det gäller att hålla i frågan så vi kan nå en lösning som alla regioner kan acceptera.

Slutligen så vet jag att det varit påfrestande i dessa tider av Covid-19 och mycket kraft fått läggas både i regioner och på våra skolor för att hantera detta. Jag hoppas att vi kan få en höst där vi kan träffas och våra skolor kan ta emot alla som behöver bildning. Se nu till att få en skön sommarvila så hörs vi till hösten!

Är det några frågor, inspel eller funderingar så tveka inte att höra av er!

Med vänlig hälsning
Peter Högberg, ordförande

Facebook

Föreningen har en aktiv Facebooksida som regelbundet uppdateras med information om verksamheten: