• 22 augusti 2017

Träff om vuxenutbildning i Somalia 1 september

Den 1 september kl 12-15 anordnar vi ett möte för folkhögskolor som är intresserade av att starta ett nätverk kring vuxenutbildning i Somalia.
  • 14 augusti 2017

Glokalt dagsverke - så gick det

I maj genomfördes kampanjen Glokalt dagsverke. Under en dag arbetade vi för att sprida information om folkhögskolornas viktiga arbete för en globalt hållbar utveckling, i Sverige och i världen. Samtidigt samlade folkhögskolorna in pengar till ett folkhögskoleprojekt i Tanzania.
  • 9 augusti 2017

Klimatriksdagen 2018

Var med och driv på klimatpolitiken - delta i Klimatriksdagen 2018.
  • 4 maj 2017

Idag lyfter 30 folkhögskolor vuxnas rätt till utbildning

Idag lyfter 30 svenska folkhögskolor den viktiga frågan om rätt till utbildning i kampanjen Glokalt dagsverke. 774 miljoner människor i världen är inte läs- och skrivkunniga. Två tredjedelar av dem är kvinnor. Att satsa på vuxnas lärande och jämställdhet är en viktig del i att stärka demokrati, ekonomi och en hållbar utveckling.
  • 2 maj 2017

Debattartikel: Dags att prioritera utbildning i biståndet

I en debattartikel idag i Omvärlden skriver ordförandena för folkhögskolornas intresseorganisationer RIO och Fhf tillsammans med bland andra Rädda Barnen och Lärarförbundet att regeringen måste satsa mer på utbildning globalt.