• 12 juni 2017

Träff om vuxenutbildning i Somalia 1 september

Den 1 september kl 12-15 anordnar vi ett möte för folkhögskolor som är intresserade av att starta ett nätverk kring vuxenutbildning i Somalia.
  • 4 maj 2017

Idag lyfter 30 folkhögskolor vuxnas rätt till utbildning

Idag lyfter 30 svenska folkhögskolor den viktiga frågan om rätt till utbildning i kampanjen Glokalt dagsverke. 774 miljoner människor i världen är inte läs- och skrivkunniga. Två tredjedelar av dem är kvinnor. Att satsa på vuxnas lärande och jämställdhet är en viktig del i att stärka demokrati, ekonomi och en hållbar utveckling.
  • 2 maj 2017

Debattartikel: Dags att prioritera utbildning i biståndet

I en debattartikel idag i Omvärlden skriver ordförandena för folkhögskolornas intresseorganisationer RIO och Fhf tillsammans med bland andra Rädda Barnen och Lärarförbundet att regeringen måste satsa mer på utbildning globalt.
  • 27 mars 2017

Vårdinge by lyfter de globala målen 1 april

Hållbar konsumtion och produktion är helt avgörande för att en hållbar utveckling ska kunna uppnås. Den 1 april anordnar Vårdinge by folkhögskola Klädbytardag som en del i kampanjen Glokalt dagsverke, där Sveriges folkhögskolor lyfter de globala målen för en hållbar utveckling.
  • 10 mars 2017

Årsmöte Karibu Sverige

Karibu Sverige har årsmöte på Göteborgs folkhögskola den 1 april. I samband med årsmötesförhandlingarna arrangeras ett öppet seminarium där Jonas Ewald från Linnéuniversitetet föreläser om den politiska och ekonomiska utvecklingen i Tanzania och biståndet.