Vinterrevy om dagens samhälle

För sjuttonde året i rad sätter deltagarna vid show- och musikallinjen i Markaryd upp en vinterrevy. Temat i år är dagens samhälle och jakten på lycka.
Uppdaterad: 21 september 2018

Årets vinterrevy heter Happyland, är skriven av lärarna på show- och musikallinjen och framförs av deltagarna på linjen. Happyland kommer att spelas för allmänheten på Markaryds kulturhus vid sex tillfällen, men det blir också ett antal föreställningar för skolor och företag.  Premiären är den 28 januari.

Tanken med Happyland är att den spegla dagens samhälle, och jakten på lycka, ”likes” och pengar.

–  Den ska spegla dagens samhälle. Den ständiga jakten på lycka, säger folkhögskoledeltagaren Malin Carlsson till tidningen Smålänningen.

Väskan är ett återkommande tema i revyn.

– Alla karaktärer har väskor som symboliserar det innersta i människan, vårt inre eller det man bär på. Bagaget, berättar Elsa Fahlander, deltagare på show- och musikallinjen.

Show- och musikallinjen är en ettårig heltidsutbildning där deltagarna får lära sig musikal, dans, sång och teater. Årets 26 kursdeltagare kommer från Tandsbyn i norr till Lund i Söder.