Två webinar om folkhögskolans ekonomi

I samarbete med Folkbildningsrådet sänder FSO under hösten två webinar på temat folkhögskolans ekonomi.
Uppdaterad: 21 september 2018

Folkhögskolornas bidragssystem är komplext och ställer stora krav på mottagaren - alltså folkhögskolorna.

- Det är folkhögskolorna som har ansvaret att säkerställa att de får det bidrag de är berättigade till. Flera funktioner måste samverka för att det ska fungera, säger Veronica Kennett på Folkbildningsrådet.

- Vi ser de webbsända seminarierna som ett utmärkt tillfälle att få en översikt om vad som krävs av de som söker. Vi tänker oss att målgruppen är rektorer, ekonomer och administratörer på folkhögskolorna, säger Mikaela Smedberg.

veronica och mikaela från folkbildningsrådet
Veronica Kennett och Mikaela Smedberg arbetar på Bidragsenheten på Folkbildningsrådet.

Webinarerna sänds den 13 och den 20 september:

Del 1: torsdag 13 september kl 15.00-15.30
Det ordinarie statsbidraget
- statsbidragets uppbyggnad och hur skolan får information om prognoser, beslut och omfördelningar.

Del 2: torsdag 20 september kl 15.00-15.30
Arbetsmarknadsuppdrag och asyl
Bidragens uppbyggnad och hur skolan får information om prognoser, beslut och omfördelningar.

Läs mer om innehållet och anmäl dig här