• Sök

Sveriges folkhögskolor står bakom #ViMåstePrata

Den 6 mars lanserades demokratisatsningen #ViMåstePrata. Ett nytt initiativ till försvar för demokratin, initierad av Hédi Fried, Kristina Persson, Sverker Sörlin, Per Ödling och Elisabeth Åsbrink.
Uppdaterad: 12 mars 2018

 

Sveriges folkhögskolor står bakom #ViMåstePrata och folkhögskolornas intresseorganisationer RIO och OFI är tillsammans med Studieförbundens intresseorganisation en aktiv del av satsningen.

#ViMåstePrata har en egen webbplats, www.vimasteprata.org, en nystartad Facebooksida och på Twitter har hashtaggen #ViMåstePrata redan börjat användas flitigt.

Folkhögskolorna är en stark demokratisk kraft

Folkhögskolorna är en stark demokratisk kraft med en bred och etablerad verksamhet inom området. Genom #ViMåstePrata kan nu nya spännande möten mellan människor skapas. Folkhögskolorna och studieförbunden får tillgång till en namnkunnig föreläsarbank som hittills innehåller drygt 90 demokratitalare. Dessa har anmält sitt intresse för att besöka folkhögskolor och studieförbund och möta deltagare eller inbjuden allmänhet för att samtala och diskutera kring demokratiska värden.

Antologi om demokrati

En ”Handbok för demokrater” har nu färdigställts av ett tjugotal författare, bland andra Hédi Fried, Ola Larsmo, Antje Jackelén, Göran Greider, Mohammad Fazlhashemi och Gellert Tamas. Boken kan fungera som studiematerial för de samtal som arrangeras runt om i Sverige.

Spridning i media

Debattartikel i Svenska Dagbladet: https://www.svd.se/demokratin-ar-hotad--vi-tanker-forsvara-den 
Artikel i Dagens Nyheter: https://www.dn.se/kultur-noje/vimasteprata-forfattare-manar-till-forsvar-av-demokratin/

Kontakt för folkhögskolorna

Ronny Schueler, ronny.schueler@folkbildning.net