• Sök
Folkmyller på mässgolvet, Bokmässan 2016.
Folkmyller på mässgolvet, Bokmässan 2016.

Sveriges folkhögskolor på Bokmässan i Göteborg

Sveriges folkhögskolor medverkar med egen monter och ett antal intressanta programpunkter vid bokmässan i Göteborg den 28/9-1/10.
Uppdaterad: 18 september 2017

"Folkbildningen - ett alternativ till alternativ fakta", "Integrationspedagoger och bilar som brinner i förorterna" och "Inkluderande studiemiljö på folkhögskola" är några av programpunkterna på Bokmässan.

- Det är första gången som folkhögskolorna medverkar på Bokmässan med en gemensam satsning på det här sättet. Det ska bli väldigt roligt att få visa upp och prata om utbildningsformen folkhögskola med alla som vill, säger Heli Lindell, Verksamhetschef vid Folkhögskolornas serviceorganisation.

Folkhögskolornas monter har nummer C00:17 och där finns möjlighet att prata folkhögskola och ta del av olika programpunkter, eller bara slå sig ner och utforska det stora kursutbud som finns på de 154 folkhögskolorna.

Sveriges folkhögskolors alla programpunkter

- Grafisk inriktning - praktisk bildning. Grebbestads folkhögskola berättar om den grafiska inriktningen på deras behörighetsgivande kurs.

- Inkluderande studiemiljö på folkhögskola. Hur bemöter vi att allt fler har funktionsvariationer och psykisk ohälsa eller andra hinder i sitt lärande?

- Vara med i TV. Blivande journalister från Vara folkhögskola visar upp sina alster och pratar om journalistik och folkbildning.

- Bildningstraditioner i Sverige och Finland – likheter och olikheter. Arrangör: Sveriges folkhögskolor och Studieförbunden.

- Agenda 2030 - en agenda för världen. Agenda 2030 är FN:s globala mål för hållbar utveckling. Inspireras av hur folkhögskolan arbetar lokalt och globalt.

- Integrationspedagoger och bilar som brinner i förorterna. Dalslands folkhögskola utbildar integrationspedagoger. Ett samtal med lärare och deltagare.

- Folkbildningen - ett alternativ till alternativ fakta. En folkbildningspolitisk dialog.

- Frigörande äventyr - att finna sig i världen. Om en utepedagogik och dess historia.

- Immigration och svenskundervisning - 75 år av ett särskilt förhållande mellan Finland och Sverige. Leif Kindblom, författaren till boken "Invandring och svenskundervisning - så började det" berättar.

- Goda grannar emellan - om samarbete mellan svenska och finska folkhögskolor. Kävesta folkhögskola berättar om samarbetet med finska Borgå folkakademi.

- Folkbildningens hjärta - demokratin. Hur gör vi demokrati? Övningar med Ingela Zetterberg.

Läs mer om Bokmässan och programpunkterna här.

Vad är Sveriges folkhögskolor?

Bakom namnet Sveriges folkhögskolor står folkhögskolornas egna organisationer:

• Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO)
• Folkhögskoleföreningen inom SKL (Fhf)
• Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation (OFI)
• Folkhögskolornas serviceorganisation (FSO)

På Sveriges 154 folkhögskolor möter tusentals deltagare varje år en annorlunda utbildningsform, med en nyskapande syn på kunskap och bildning. Att gå på folkhögskola är ett steg till vidare studier, till arbete och till personlig utveckling. Läs mer om folkhögskolan här.

Vill du få löpande information från Sveriges folkhögskolor kan du även prenumerera på vårt nyhetsbrev.