Engagerat samtal mellan kursdeltagaren Lydia Peraza Aguiar och Jan Eliasson efter en föreläsning på Sundbybergs folkhögskola. Foto: Wilhelm Blixt
Engagerat samtal mellan kursdeltagaren Lydia Peraza Aguiar och Jan Eliasson efter en #ViMåstePrata-föreläsning på Sundbybergs folkhögskola i september 2018. Foto: Wilhelm Blixt

Regionala demokratidagar och digital samtalsplattform

#ViMåstePrata-projektet fortsätter nu med bland annat regionala demokratidagar och en digital samtalsplattform - Sverigepratar.
Uppdaterad: 13 mars 2019

Demokratisatsningen #ViMåstePrata fortsätter på flera olika sätt.

Med stöd av projektmedel från Folkbildningsrådet fortsätter #ViMåstePrata att stärka folkbildningens demokratiarbete under 2019.

Det blir åtta regionala samlingar, som var och en organiseras av lokala arbetsgrupper och som vänder sig till lokala folkbildare.

Klara platser och datum för regionala demokratidagar under 2019:

• Textile Fashion Center i Borås, 25 april
• Arbetets Museum i Norrköping, 2 maj
• Folkets Hus i Borlänge, 21 maj
• Jakobsbergs folkhögskola i Stockholm, 10 juni
• Malmö, slutet av september
• Örebro, slutet av oktober
• Västernorrland och Norrland, har ännu inte beslutat om datum och plats

Samtidigt så fortsätter det också att arrangeras #ViMåstePrata-samlingar med talare från projektets demokratitalarbank, som finns att hitta på projektets webbplats och i en nyligen framtagen folder.

I april lanseras Sverigepratar. En digital plattform tänkt som en motkraft till den destruktiva utvecklingen på nätet.
Problemet med filterbubblor, troll, hot och hat begränsar det demokratiska samtalet och hotar yttrandefriheten.
På Sverigepratar ska alla kunna tala fritt och säkert med en politisk motståndare om aktuella samhällsfrågor.

För mer information:
www.vimasteprata.org