Sagal Hussein i filmen "Europas Brasilia".
Sagal Hussein i filmen "Europas Brasilia", av filmaren Pontus Hjorten som leder film-och demokratikursen.

Ny unik film- och demokratikurs med regissören Pontus Hjortén

Kursen "Vår demokrati?" på Folkhögskolan i Angered är en kort och intensiv filmkurs där demokratins möjligheter och utmaningar utforskas. Hur fungerar demokratin egentligen i skolan, på arbetsplatsen, i föreningen eller i samhället?
Uppdaterad: 16 november 2018

Filmregissören Pontus Hjortén, som bland annat gjort Europas Brasilia, Ett Nytt liv och Fotbollens sista proletärer, leder deltagarna i denna nya kurs i både film- och demokratiteknik.

Kursen på Folkhögskolan i Angered startar med två intensiva helgkurser och fortsätter med individuell handledning i varje filmprojekt samt workshops med bland annat deltagarna och Folkhögskolan i Angered, Arabiska Bokstavscentret och Föreningen Stödnätet i april och maj 2019.

Mer information finns på skolans webbplats.