• Sök
Stefan Attefall, ordförande för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, klippte det symboliska bandet som markerade starten för satsningen. Heli Lindell, FSO, och Gerhard Holmgren, RIO, höll i bandet.
Stefan Attefall, ordförande för RIO, klippte det symboliska bandet. Heli Lindell från FSO och Gerhard Holmgren från RIO höll i bandet.

Ny gemensam satsning på Sveriges folkhögskolor

I nya lokaler och med en ny webbplats gör Sveriges folkhögskolor en gemensam satsning på utbildningsformen folkhögskola, med en nyskapande syn på kunskap och bildning.
Uppdaterad: 21 september 2018

Igår den 14 juni invigdes de nya lokalerna på Magnus Ladulåsgatan 63A i Stockholm, där folkhögskolornas organisationer samlas under ett och samma tak. Stefan Attefall, ordförande för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, klippte det symboliska bandet som markerade starten för satsningen.

Samtidigt lanseras sverigesfolkhogskolor.se. En ny webbplats som ger ett samlat grepp om utbildningsformen folkhögskola men som även fungerar som paraply för folkhögskolornas organisationer.

– Detta är en satsning för att stärka utbildningsformen folkhögskola. Vi måste agera tillsammans för att värna om och utveckla utbildningsformen. Det är också det som gör oss unika, att samspela många aktörer emellan, säger Gerhard Holmgren, organisationschef för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation.

– Vi gör en tydlig markering genom att ta tag i en rad olika frågor som Sveriges folkhögskolor. Hur vi driver frågor mot beslutsfattare men även hur vi arbetar tillsammans med kvalitetsarbete, utvecklingsarbete och utbildningsinsatser. Det är också nödvändigt eftersom samhället efterfrågar folkhögskolan mer och mer, säger Thomas Nilsson, ordförande för Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation.

Bakom namnet Sveriges folkhögskolor står folkhögskolornas egna organisationer:

Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO)
Folkhögskoleföreningen inom SKL (Fhf)
Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation (OFI)
Folkhögskolornas serviceorganisation (FSO)

På Sveriges 154 folkhögskolor möter tusentals deltagare varje år en annorlunda utbildningsform, med en nyskapande syn på kunskap och bildning. Att gå på folkhögskola är ett steg till vidare studier, till arbete och till personlig utveckling. Läs mer om folkhögskolan här.

Vill du få löpande information från Sveriges folkhögskolor kan du även prenumerera på vårt nyhetsbrev.