Närmare 400 personer från ett 80-tal folkhögskolor deltar på Folkhögskoleforum.

Nu samlas folkhögskolorna på Folkhögskoleforum

Idag, den 29 oktober, genomförs Folkhögskoleforum, en heldag med föreläsningar, seminarier och nätverkande för alla inom folkhögskolan. Temat för dagen är Folkhögskolans frihet - myt eller möjlighet?
Uppdaterad: 29 oktober 2019

Närmare 400 personer med anknytning till folkhögskola befinner sig idag på Stockholm City Conference Center för att delta på Folkhögskoleforum. På plats finns bland annat rektorer, lärare, kockar, administratörer, politiker och styrelseledamöter för att mötas och fördjupa sig kring utbildningsformen folkhögskola.

Utbildningsminister Anna Ekström är inbjuden och kommer efter lunch att ge sina perspektiv och reflektioner kring dagens tema Folkhögskolans frihet – myt eller möjlighet.

Livesändning på internet

De filmade delarna av programmet kommer även att finnas att ta del av i efterhand på www.sverigesfolkhogskolor.se.

Genomförs för andra gången

Historiens första Folkhögskoleforum genomfördes 2018 på Lärarnas hus i Stockholm och nu återkommer arrangemanget 2019. Denna gång med plats för ännu fler deltagare på Norra Latin i Stockholm, eller Stockholms City Conference Center, som konferensanläggningen heter.

– Vår förhoppning är att det ska bli en lika givande och bra dag som förra året, om inte bättre! Vi har haft en referensgrupp och en arbetsgrupp som har tagit fram ett väldigt intressant program som vi hoppas att deltagarna kommer att uppskatta, säger Ambika Hansell Ek, projektledare för årets Folkhögskoleforum.

En mötesplats för alla

Folkhögskoleforum arrangeras av Folkhögskolornas serviceorganisation (FSO) och Förbundet Folkhögskollärarna som en gemensam satsning för att skapa en mötesplats för alla inom den svenska folkhögskolan.