Bild på publik under konferens.
Folkhögskoleforum 2019 äger rum den 29 oktober i Stockholm.

Nu öppnar anmälan till Folkhögskoleforum 2019

Idag öppnar anmälan för Folkhögskoleforum 2019. Den 29 oktober är det dags för en heldag fylld med intressanta och inspirerande föreläsningar, seminarier och nätverkande för alla inom folkhögskolan.
Uppdaterad: 28 augusti 2019

Tema: Folkhögskolans frihet - myt eller möjlighet?
Tid: Tisdag den 29 oktober kl 09.00-16.00.
Plats: Stockholm City Conference Centre, Norra Latin, Drottninggatan 71B, Stockholm
Målgrupp: Alla med anknytning till folkhögskola är välkomna – personal, rektorer, styrelser, m fl.
Kostnad: 900 kr (ingår fika, lunch och konferensmaterial)
Anmälan: Anmälan är öppen, klicka här >
OBS: Max 10 deltagare per folkhögskola, först till kvarn! Sista anmälningsdag den 27 september.
Program: Se detaljerat program här >

Folkhögskolans frihet – myt eller möjlighet

Folkhögskolan har som utbildningsform alltid befunnit sig i spänningsfältet mellan självständighet och styrning. Att hävda sin frihet och varje folkhögskolas möjlighet i att utveckla sin egen särart utifrån profil, pedagogik och didaktik har alltid varit en ledstjärna för folkhögskolans existens.

I det ryms folkhögskolans frihet – men hur ska vi förstå den idag? Är det en myt, möjlighet eller kanske både och? Vad betyder folkhögskolans frihet i ljuset av samtidens utveckling och utmaning kontra folkhögskolans särart, människosyn och demokratiska arv?

Vad betyder friheten för enskilda individer som i en bildningsprocess vill skapa sig ett sammanhang, stärka sin förmåga att ta sig vidare till ett (av flera) livsmål, bli en samhällsmedborgare, få fördjupad kunskap inom ett fält eller helt enkelt hitta sig själv.

Tillskriver vi (som verkar inom folkhögskolan) friheten ett särskilt värde? Är vissa frihetsdimensioner lite finare än andra? Vad betyder friheten för folkhögskolans verksamhet och vad innebär den konkret för deltagarna och personalen?

Detta fördjupar vi oss kring under Folkhögskoleforum 2019. Välkommen!