Klas Östergren i juryn för novelltävling

Deltagare vid skrivarlinjen på Österlens folkhögskola har nu chansen att få sina noveller bedömda av Klas Östergren i en novelltävling med temat ”Över gränsen”.
Uppdaterad: 21 september 2018

Österlens folkhögskola har en skrivarlinje på distans. Alla som har gått, eller går kursen nu, har möjlighet att delta i den nya novelltävlingen.

Marianne Meijer-Annerfeldt är kursansvarig för Österlen folkhögskolas skrivarlinje på distans och en av initiativtagarna till tävlingen:

– Vi har ju sett så många duktiga författare under åren på vår kurs och det här är en chans för dem att få bekräftelse på att de verkligen kan, säger hon till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Juryn består av tre Österlenförfattare: Klas Östergren, Cilla Naumann och Camilla Jönsson. Klas Östergren är författare och ledamot i Svenska Akademien, Cilla Naumann har dubbla nomineringar till Augustpriset och Camilla Jönsson är både litteraturkritiker och erkänd barn- och ungdomsförfattare. Förutom att bli bedömd av dessa tre välrenommerade personer ligger totalt 17 000 kronor i prispotten. Vinnarnovellen publiceras i Ystads Allehanda och på folkhögskolans hemsida.

Skrivarlinjen på distans på Österlens folkhögskola är en av skolans populäraste kurser. Den har funnits sedan 2008 och intresset är fortfarande stort: det är bara en av tre sökande som antas på kursen. Och den lockar inte bara personer som bor i Sverige – många av kursens deltagare bor nämligen utomlands.