Jubileumsår ska locka duktig personal till Ädelfors folkhögskola

Ädelfors folkhögskola utanför Vetlanda fyller 60 år. Det är relativt ungt för att vara en folkhögskola, men det hindrar inte skolan från att fira.
Uppdaterad: 21 september 2018

– Vi tycker ändå att det är viktigt att ta tillfället i akt och fira att vi fyller 60 år, säger skolans rektor Ole Busse.

Ädelfors folkhögskola är en av ortens större arbetsgivare. Nu är skolan i ett expansivt skede och behöver mer personal. Det är en av anledningarna till att skolan vill fira jubiléet.

– Det här kan göra att folk får upp ögonen för vår skola så att vi kan rekrytera duktig personal, tror Ole Busse.

När Ädelfors folkhögskola startade år 1957 var den en av Sveriges minsta folkhögskolor. I dag är den en av de största. Här finns allt från seniorkurser till etableringskurser och datorspelskurser.

Precis som många andra folkhögskolor arbetar Ädelfors nära lokalsamhället.

– Vi vill vara en naturlig samlingspunkt. Till exempel har vi julbord, konferenser och lånar ut sängplatser när det är bandyturneringar och andra sportevenemang.

Skolans jubileum kommer att firas med en stor fest som går av stapeln i november. Men hela året går i jubiléets tecken, med invigning av nytt gym, intressanta föreläsningar och finare utemiljö.

– Det har varit många positiva reaktioner, både från personal på skolan och från folk som kommit fram på stan.