Inbjudan till FSO-dag/Administrativ dag för folkhögskolorna

Folkhögskolornas serviceorganisation (FSO) och Folkbildningsrådet bjuder in folkhögskolorna till 2018 års FSO-dag/Administrativa dag den 21-23 mars. I år på Aros Congress Center i Västerås.
Uppdaterad: 21 september 2018

Ladda ner inbjudan till FSO-dag/Administrativ dag 2018 här (PDF).

FSO-dag

Antingen den 21 eller den 23 mars, klockan 9-16.30. Det är samma program båda dagarna, du väljer en av dem. Vi går igenom Schoolsoft och aktuella behörighetsfrågor. Dessutom medverkar CSN, SCB och SPSM.

Administrativ dag

Den 22 mars, klockan 9-16.30. Folkbildningsrådet går igenom folkhögskolornas ekonomi, finansiering, omdömen och behörigheter, SeQF, uppdragen från Arbetsförmedlingen samt aktuella folkhögskolefrågor.

Dagarna riktar sig till dig som är

• Personal som arbetar med studiemedelsfrågor
• Personal som arbetar med funktionshinderbidrag
• Personal som arbetar med SCB-, SMF-, ETABLERING och SFI-redovisning
• Personal som arbetar i Schoolsoft
• Rektor, kursansvarig och studievägledare

Information

FSO-dagen och Folkbildningsrådets administrativa dag genomförs på Aros Congress Center i Västerås. Anmälan sker till Folkbildningsrådet för båda arrangemangen.

Folkbildningsrådets Administrativa dag och FSO-dagen innehåller olika program. Dagarna ligger så att man enkelt ska kunna delta en eller två dagar.

Pris för konferens

1000 kr per deltagare och konferensdag. Boende ingår inte. I priset ingår kaffe och smörgås, lunch, fika samt dokumentation.

Plats

Aros Congress Center ligger centralt, mitt i Västerås. Endast en timme från Stockholm. Det är lätt att ta sig hit med tåg, buss, bil eller flyg. Aros Congress Center, Munkgatan 7, Västerås, Telefon +46(0)21 – 10 11 00. https://www.acc.se

Hur tar du dig dit?

Tåg
Från Centralstationen i Västerås är det endast 150 meter till Aros Congress Center. Bra förbindelser med bland annat tåg till och från Stockholm en gång per timme. Restiden mellan Stockholm och Västerås är under en timme. Tidtabeller på SJ’s hemsida.

Flyg
Västerås internationella flygplats ligger endast fem kilometer från Aros Congress Center.

Flygbuss
Från Aros Congress Center är det endast 150 meter till flygbussterminalen. Det går flera turer dagligen till och från Arlanda. Restid är cirka 1 timme och 20 minuter. Tidtabell på Swebus hemsida / Nettbus-Bus 4 You.

Anmäl er via länken så snart som möjligt för att få önskad dag. Anmäl senast 18 februari. Vi bokar in platserna efter anmälningsdatum. Vid avbokning senare än 14 dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften. Vid förhinder får man gärna skicka en ersättare. Program samt deltagarlista skickas till deltagarna cirka en vecka innan kursstart.

Boende

Boende ingår inte i konferensen. Boende bokas direkt med hotellen. För att få tillgång till nedanstående priser, vänligen uppge kod ”RIO”.

Best Western Hotel Esplanade, 021-10 12 00, esplanade@acc.se. Enkelrum inkl frukostbuffé 1 175 kr. Dubbelrum inkl frukostbuffé 688 kr.

Best Western Plus Hotel Plaza, 021-10 10 10, reservation@plazavasteras.se. Enkelrum inkl frukostbuffé 1 350 kr. Dubbelrum inkl frukostbuffé 775 kr.

För information om konferensen, kontakta:

FSO-dag: Heli Nordberg Lindell, heli.lindell@sverigesfolkhogskolor.se

Administrativ dag: Lars Tengberg, lars.tengberg@folkbildningsradet.se