Gamleby folkhögskola använder internettrend för att samla in pengar till Musikhjälpen

”Mannequin challenge” har varit en stor trend på nätet under de senaste månaderna. Nu har Gamleby folkhögskola gjort en egen mannekängfilm för att samla in pengar till Musikhjälpen.
Uppdaterad: 21 september 2018

Årets tema i Musikhjälpen, ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”, lockade många folkhögskolor att dra sitt strå till stacken. Förra veckan skrev vi om Fellingsbro folkhögskola som bland annat ordnade en basar och startade en tävling med Kävesta folkhögskola för att samla in pengar. Och det var inte bara skolorna i Örebro-trakten som ville hjälpa till. Österlens folkhögskola arrangerade en heldag som drog in över 26 000, Lillsveds folkhögskola anordnade en träningsdag och Gamleby folkhögskola har utfört en Mannequin challenge.

Deltagare vid TV-produktionslinjen på Gamleby folkhögskola i Småland tog initiativet till insamlingen. För att samla in pengar hakade de på den stora internettrenden Mannequin challenge. Utmaningen går ut på att en större grupp personer stannar upp i en rörelse och står blickstilla medan någon annan filmar.

Gamlebys Mannequin challenge spelades in i en butik i närheten av Gamla torget i Gamleby. Både folkhögskoledeltagare och allmänhet var med i filmen, och alla uppmanades efteråt att skänka pengar till just Musikhjälpen.

– Stanna upp i julhandeln och skänk pengar till Musikhjälpen, ropade Kajsa Agnarsson ut över butikslokalen.

Här kan du se hela filmen som Gamlebys deltagare har gjort.