Folkhögskolan öppen för alla varje tisdag

Varje tisdagskväll bjuder Sommenbygdens folkhögskola in allmänheten på temakvällar i ett integrationsprojekt.
Uppdaterad: 21 september 2018

Projektet kallas för ”Öppen folkhögskola” och är ett samarbete mellan Sommenbygdens folkhögskola och Tranås kommun. Varje tisdag anordnar de temakvällar dit alla som vill är välkomna.

En viktig grundpelare i projektet är integration.

– Det vi gör ska spegla skolans värdegrund som är jämställdhet, mångfald, hållbarhet, miljö och demokrati, säger Kerstin Lundbom som är ansvarig för projektet till Tranås Tidning

Varje tisdag är det ett nytt tema. Till exempel har skolan anordnat föreläsningar om psykisk ohälsa, alla hjärtans dag-pyssel och familjetema med ansiktsmålning och teater. Nästa vecka uppmärksammas den internationella kvinnodagen.

– Nu handlar det om gemenskap. Sådana teman blir mer lättsamma miljöer för nysvenskar och svenskar att träffas och umgås i. Så är inte fallet med undervisningar. Dessutom är det en chans för hela familjen att komma ut, säger Kerstin Lundbom.

Öppen folkhögskola startade i september och kommer att pågå vårterminen ut. Därefter ska skolan och kommunen utvärdera projektet för att se om det blir en fortsättning.

– Sedan vi drog igång i september förra året har det varit många givande tisdagar och de som har varit här har gillat det. Men det är synd att vi inte har nått ut till fler.