Folkhögskolan bättre än gymnasiet på att integrera nyanlända

På Marieborgs folkhögskola lär sig vuxna nyanlända svenska samtidigt som de läser matte och engelska. Folkhögskolans pedagogik har visat sig vara bra för de nyanländas fortsatta utbildning, visar en ny rapport.
Uppdaterad: 5 november 2018

Folkhögskolan tycks vara bättre på att integrera språkintroduktion med nyanlända i verksamheten än gymnasieskolan. Det visar en ny forskningsrapport, Introduktion på svenska, publicerad vid Linköpings universitet.

I rapporten jämförs språkintroduktionen på gymnasieskolan med den på folkhögskolan.

– Är man 18 år och nyanländ gynnas man av att integreras i en miljö där det finns andra studerande som läser in grundskolan och gymnasiet, säger Jerry Wiklund, rektor på Marieborgs folkhögskola.

Läs mer på Folkbildningsrådets webbplats.