Sveriges folkhögskolor - stolt Supporter för EuroPride Stockholm

EuroPride Stockholm pågår från 27 juli och till 7 augusti. Under festivalen blandas fest, politik och kultur. Sveriges folkhögskolor kan 2018 med stolthet kalla sig Supporter för EuroPride Stockholm.
Uppdaterad: 30 juli 2018

Kulturfestivalen Stockholm Pride arrangeras årligen med syfte att stärka hbtq-personers livssituation och rättigheter. I år har Stockholm Pride och motsvarigheten i Göteborg, West Pride, fått äran att dela på titeln ”EuroPride”. Detta innebär en sammanlagt tre veckor lång festival som lockar till sig besökare från hela Europa.

Flertalet av landets folkhögskolor har länge aktivt arbetat för att stärka hbtq-personers rättigheter. Förra året startade även Mariebergs folkhögskola filialen Trehörna folkhögskola, som har en hbtq-profil.

För att visa sitt stöd är Sveriges folkhögskolor en stolt Supporter för EuroPride Stockholm och ställer därmed även upp på Stockholm Prides värdegrund

Läs gärna mer om festivalen och alla de aktiviteter som sker under veckan på Stockholm Prides webbplats.