Bild på en grupp människor samlade framför Hagabergs folkhögskola.

EU-ministrar samlades på Hagabergs folkhögskola

På måndagsmorgonen träffades flera av EU:s ministrar på Hagabergs folkhögskola i Södertälje. Värd för mötet var gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström.
Uppdaterad: 14 november 2017

Europeiska ministrar och inbjudna tjänstemän samlades för att diskutera utbildningens roll för etablering på arbetsmarknaden. Dagen inleddes med ett besök på Hagabergs folkhögskola i Södertälje – en kommun som har stor erfarenhet av att kombinera språkundervisning med yrkesutbildning.

- Vi har haft en riktigt bra dag, med goda samtal och entusiasm inför mötet med folkhögskolan som idé och verklighet. Hela folkhögskolan med deltagare och medarbetare har slutit upp i engagemang inför och under vårt fina besök, säger Gunilla Larsson, rektor på Hagabergs folkhögskola.

Diskussioner inför toppmöte

Diskussionerna på mötet handlar om hur man kan skapa strukturer för ett livslångt lärande och högre sysselsättning, hur människor motiveras att studera samt hur tidigare kunskaper och erfarenheter kan tas tillvara genom validering och erkännande.

Det som framkommer ska bidra till toppmötet om rättvisa jobb och tillväxt i Göteborg den 17 november, där Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och statsminister Stefan Löfven är värdar.

Läs Utbildningsdepartementets pressmeddelande här.