Demokratidag i Stockholm: Folkbildningen kraftsamlar för demokratin!

Idag den 10 juni arrangerar folkbildningen i Stockholmsregionen en Demokratidag på temat Demokrati och Engagemang. Välkommen till Jakobsbergs folkhögskola!
Uppdaterad: 10 juni 2019

Folkbildningen i Stockholmsregionen bjuder in till en träff den 10 juni med panelsamtal, föreläsningar och praktiska övningar. Dagen är en del av det demokratistärkande och folkbildningsgemensamma arbetet inom #ViMåstePrata. Det bjuds också på musikunderhållning från studieförbunden.

Program

09:15 Kaffe och smörgås, strukturerat samtalsmingel och underhållning av Villa Rivercat, ett band från Medborgarskolans musiksatsning Amplified

10:00 Introduktion av Vi-måste-prata-projektet.

10:15 Förenade förorter berättar om sitt arbete. Föreningen består av ett stort nätverk med unga i förorten och de står bakom tävlingen Ortens bästa poet.

10:45 - 11:15 Diskussion i smågrupper.

11:15 - 11:30 Fruktpaus med underhållning av Mikael Wernström, cirkelledare och verksamhetsutvecklare inom musik på ABF.

11:30 - 13:00 Workshop med Raoul Wallenberg Academy.

13:00 - 14:00 Lunch

14:00 - 15:00 Paneldebatt: Hur skapar vi engagemang för demokrati inom studieförbunden och folkhögskolan? Medverkande: Nabila Abdul Fattah, verksamhetsutvecklare och konstnär, ABF Botkyrka. Edna Eriksson, idé- och strategiutvecklare av mänskliga rättigheter, mångfald och likabehandling. Moderator, Tjia Torpe, folkbildare och kulturpolitiker.

15:00 Presentation av Sverigepratar.se

15:30 Avslutning med fika och vi testar sverigepratar.se

Forum för Levande historia har sin mobila demokratiutställning på plats under dagen.

Har du frågor: felicia.hedstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se

Läs mer om vårt folkbildningsgemensamma projekt på: www.vimasteprata.org

Ladda ner inbjudan här (pdf) >