Återbruk i fokus på Skaparfestivalen

För fjärde året i rad arrangeras Skaparfestivalen på folkhögskolan i Hemse. Temat för festivalen är återbruk.
Uppdaterad: 21 september 2018

Den 11 mars går Skaparfestivalen av stapeln. Förra året lockade festivalen över 500 besökare.

– Det tycker jag är en god besökssiffra på södra Gotland, när det inte är turistsäsong. Det här drar både hantverksintresserade och miljöintresserade, säger Sussi Redig, projektledare för festivalen, till Visit Gotland.

På Skaparfestivalen står återbruk och redesign i fokus. På det temat kommer det att hållas både föreläsningar, workshops och utställningar. Årets stora dragplåster är textilkonstnären Johanna Törnqvist.

– Hon har till exempel gjort kjolar av chipspåsar och tar foton av sina alster på soptippar för att väcka en tanke hos oss, det är otroligt fascinerande, berättar Sussi Redig.

Dessutom kommer deltagare från återbrukskursen på Eskilstuna folkhögskola att hålla en workshop. De kommer att visa hur man kan jobba med plåt och metall.