Årets FSO-dag skapade nya möten och kontaktnät

Under FSO-dagarna möts personal från folkhögskolor och representanter från olika myndigheter och organisationer, vilket skapar nya möten och kontaktnät som de kan ha nytta av i sitt dagliga arbete.
Uppdaterad: 9 maj 2019

Folkhögskolornas serviceorganisation (FSO) och Folkbildningsrådet arrangerade 2019 års FSO-dagar/Administrativa dag på Aros Congress Center i Västerås i april.

- Ett bra tillfälle för administratörer och andra att nätverka och få information från de olika aktörerna som man jobbar med i sin vardag, säger Lars Forsmark, rektor på Västerås folkhögskola och en av arrangörerna bakom FSO-dagarna.

En gång om året

FSO-dagarna arrangeras en gång om året och riktar sig till personal på folkhögskola som till exempel arbetar med att via SchoolSoft göra redovisningar för SCB, SMF, Etableringskurser och SFI. Men även frågor som bidrag kring funktionsnedsättning samt studiemedelsfrågor.
- Det är roligt att känna sig så uppskattad, att vår närvaro tycks vara såpass viktig här. Viktigt dels för dem att kunna ställa frågor men också för oss att vi kan förkovra oss. Vi byter erfarenheter av varann, säger Karin Hurinsky från CSN.

Frågor får svar direkt

Över 300 personer från folkhögskolor runt om i landet fanns på plats i Västerås under dagarna.
- Jag tycker att det är väldigt värdefullt att ta del av nyheter från alla medverkande. Att vi får möjlighet att ställa frågor och få svar direkt, säger Eva Grenfeldt från Gamleby folkhögskola.

Enklare att rapportera statistik

Statistiska centralbyrån, SCB, ansvarar tillsammans med Folkbildningsrådet för folkhögskolestatistiken i Sverige.
- Vi visar statistik kring hur det har sett ut inom folkhögskoleverksamheten. Tanken är att all statistik ska finnas tillgänglig för allmänheten och att den ska vara objektiv. Vi försöker också att göra det enklare för folkhögskolorna att rapportera in sina uppgifter till SCB, säger Gabriel Castro från SCB.

Läs mer om FSO-dagarna här >