• 21 september 2018

Snabbspår in på svenska arbetsmarknaden

Sjukvården skriker efter arbetskraft och många nyanlända har sjukvårdsutbildning från sina hemländer. Trots det kan det vara svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Därför har ett så kallat snabbspår startat på Blekinge Folkhögskola i Bräkne-Hoby.

Jubileum för Gotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola firar i år 140 år. Skolan grundades redan 1876 vilket gör den till en av Sveriges äldsta folkhögskolor.

Judisk-muslimska möten på bokmässan

På bokmässan diskuterade Folkhögskolor utan gränser den glömda konflikten i Västsahara och judisk-muslimska möten i folkbildningen.

Ordlös teater på Kristinehamns folkhögskola

En pantomim riktad till elever som har svårt att kommunicera med det talade språket framfördes på Kristinehamns folkhögskola förra veckan.
  • 21 september 2018

Ny utbildning av lärarassistenter ska lösa lärarbristen

Flera folkhögskolor börjar utbilda lärarassistenter för att lösa den akuta lärarbristen. – Det finns ju ett skriande behov i skolorna av fler vuxna, säger utbildningsledare Stina Svensson från Östra Grevie folkhögskola till SVT.