• 15 juni 2017

Ny gemensam satsning på Sveriges folkhögskolor

I nya lokaler och med en ny webbplats gör Sveriges folkhögskolor en gemensam satsning på utbildningsformen folkhögskola, med en nyskapande syn på kunskap och bildning.
  • 14 juni 2017

Folkhögskolan fångar upp de som fallit mellan stolarna

Folkhögskolorna har haft ett händelserikt år. Arbetet med att fånga upp grupper som inte har kommit till rätta i andra utbildningsformer har fortsatt med oförminskad kraft.
  • 8 juni 2017

Folkhögskolans sommarkurser möjliggör kunskap och bildning

Vill du lära dig att bruka örter, gjuta betong eller briljera med kunskap om Beatles? Mellan maj och augusti anordnar folkhögskolan över 700 sommarkurser. Ungefär 80 000 människor kommer att delta.
  • 29 maj 2017

Fortbildningskurs för lärare som undervisar på allmän kurs

I höst startas en ny fortbildningskurs för lärare som undervisar på allmän kurs. Under kursen diskuteras bildning och lärande på en generell nivå, samtidigt som deltagarna får hjälp med att omsätta teorin i praktiken på sina egna folkhögskolor.
  • 24 maj 2017

Stadsvärdar välkomnar turister i Karlskrona i sommar

Var kan jag parkera bilen? Finns det några barnvänliga aktiviteter i stan? Hur hittar jag till Stortorget? I juli går ett gäng nyutbildade stadsvärdar ut på gatorna i Karlskrona för att välkomna vilsna gäster och turister. Efter vårens undervisning i bland annat historia, logistik, kultur och engelska på Litorina folkhögskola är de förväntansfulla inför sommaren.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10