• 12 december 2018

Digitaliseringens roll i folkhögskolan utifrån ett rektorsperspektiv

Hur ser rektor på digitaliseringen av folkhögskolan? Denna fråga försöker Therese Winqwist att besvara i sin magisteruppsats vid Göteborgs universitet. Se och hör henne berätta i ett webinar inspelat den 5 december 2018.
  • 7 december 2018

Ny podd lyfter folkhögskolan

Hur är det att arbeta som lärare på en folkhögskola? Hur är det att vara deltagare? Och vad skiljer egentligen folkbildningen från andra utbildningsformer? Det och mycket annat behandlas i en ny podd från Kalix folkhögskola.
  • 5 december 2018

Bred uppslutning bakom Globala målen för hållbar utveckling

Idag lanserar 82 svenska organisationer, däribland Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, RIO en gemensam avsiktsförklaring för att stärka Sveriges arbete med Globala målen för hållbar utveckling. Takten i arbetet måste öka och den kommande regeringen behöver prioritera frågan. Sveriges civilsamhälle skriver under på att vara aktiva i den processen.
  • 30 november 2018

Folkhögskoleprojekt får bidrag från Europeiska Socialfonden

Projektet FAMN får nästan 22 miljoner kronor i bidrag av svenska ESF-rådet för att utveckla metoder för att unga nyanlända ska fullfölja sina studier på folkhögskola.
  • 26 november 2018

Stärkt roll och utmaningar att ta med sig hem

I tre delar kommer vi få följa lärarna Marina Johansson och Martin Wikström som går fortbildningskursen Allmän kurs i utveckling. De kommer ge reflektioner och tankar från varje kurstillfälle. I första delen delar pratar de bland annat om pedagogiskt credo och att Allmän kurs är i förändring.