• Sök
Sveriges 154 folkhögskolor finns över hela landet.

Här finns vi

Från Kiruna i norr till Skurup i söder. Från Grebbestad i väster till Haparanda i öster. Sveriges 154 folkhögskolor finns över hela landet. Vi inom folkhögskolan ser det som en styrka att vår utbildningsform finns representerad över hela Sverige.
Uppdaterad: 23 maj 2017

Vår idégrund och pedagogik bygger på en stark tilltro till alla människors lika värde, till demokratin och till bildning som en väg till frigörelse. Då är det viktigt att vi finns nära människor. Du ska helt enkelt inte behöva flytta till Stockholm för att bilda dig.

Mindre orter
Många av folkhögskolorna finns på mindre orter och är starkt engagerade i det lokala samhälle som de verkar i. De utgör nav för kunskap och bildning, demokratisk utveckling och kritisk debatt. I tider av centralisering bildar folkhögskolorna en robust demokratisk infrastruktur vars finmaskiga nät når ut till platser och människor som andra utbildningsformer inte når.

Filialer i storstäder
Många folkhögskolor har dessutom kurser som bedrivs helt eller delvis på distans, så även om en deltagare inte kan eller vill flytta till skolan så kan hen ändå läsa kurser där. En trend just nu är att allt fler folkhögskolor också öppnar filialer i storstädernas förorter för att kunna nå många av de nyanlända svenskar som bosätter sig där.      

I menyn i högerspalten har vi samlat kontaktuppgifter till Sveriges alla folkhögskolor med länkar till deras respektive webbplatser. Skolorna är uppdelade länsvis. På den här sidan hittar du en sammanställning av samtliga kurser som erbjuds på Folkhögskolan just nu (öppnas i nytt fönster).