Bild på ett sökresultat med folkhögskolornas insamlingar till Musikhjälpen.
Många folkhögskolor bidrar till årets Musikhjälpen.

Folkhögskolornas insamlingar i samband med Musikhjälpen

Årets tema i Musikhjälpen är För en tryggare barndom på flykt från krig. Många folkhögskolor runt om i landet bidrar genom egna insamlingar. Vi listar folkhögskolornas insamlingar här.
Uppdaterad: 16 december 2022

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg

"Även om det är hårda tider för oss studenter så kan vi tillsammans med våra lärare skramla ihop en slant för ett gott ändamål. Vi utmanar andra folkhögskolor att göra likadant!"

Åredalens folkhögskola för Musikhjälpen

"Tjohoo alla deltagare, lärare och fans till Åredalens Folkhögskola (eller gillar du bara folkhögskolor i allmänhet?? Så bra grej ju!!) Nu skramlar vi ihop för en tryggare barndom för barn på flykt ♥️"

Billströmska folkhögskolan

"I samband med Luciafirande, avslutningar, klädbytardagar och andra evenemang samlar vi in pengar till Musikhjälpen."

Birka folkhögskola

"Hjälp Birka Folkhögskola att bidra till insamlingen för en tryggare barndom på flykt från krig."

Fellingsbro folkhögskola

"Alla barn har rätt till en trygg barndom, även om man är på flykt undan krig och konflikter. Självklart är vi med och bidrar till årets insamling! Vi uppnådde målet på 10 000 kronor ifjol och siktar på att göra det samma i år!"

Västerås folkhögskola

"Vi på fritidsledarutbildningen vill jobba för att inget barn ska känna sig otrygg. Vi är de vuxna i skolan, på fritidsgården och på fältet. För att inget barn ska vara otryggt på flykt!"

Katrinebergs folkhögskola och Löftadalens folkhögskola

"Vi är två folkhögskolor Halland som vill samla in pengar för barn på flykt med hjälp av olika kreativa idéer/aktiviteter. Inget är för litet eller för stort. Vill du sjunga julsånger, utmana klasskompisarna i jägarvila, byta till vinterdäck, sälja kramar, sälja fika, massera, samla online eller på plats. Viktigast är att vi gör det TILLSAMMANS för barn på flykt. Namnet FOLKISFLISOR valde vi för att den som studerar kanske inte har så mycket inkomst men med många flisor kan vi skapa ett hem. Vi vill även uppmana andra folkhögskola att haka på!"

Framnäs folkhögskola

"Välkommen till Framnäs Folkhögskolas egna bössa för årets musikhjälpen. Skänk en slant och hjälp oss att samla in pengar till årets insamling med tema ”För en tryggare barndom på flykt från krig”."

Göteborgs folkhögskola

"Göteborgs folkhögskola anordnar den 14 december en dag med musik, föreläsningar och intervjuer på årets tema. Försäljning av fika och mat där intäkterna går direkt till insamlingen."

Högalids folkhögskola

"Högalids folkhögskola i Kalmar vill vara med och bidra till årets tema, för en tryggare barndom på flykt från krig."

Jämshögs folkhögskola

"Jämshögs folkhögskola kraftsamlar till förmån för årets tema i Musikhjälpen. Bössan är öppen till den 18 december och den 14 december (kl. 16-20) ägnar vi helt och hållet till insamlingen.

På eftermiddagen denna dag anordnas en basar där skolans kurser hjälps åt att sälja prylar och upplevelser. På kvällen (kl. 18-20) har vi ett härligt JAM i skolans aula där skolans musikkurs Låtsnickarna tillsammans med kursdeltagare och personal på skolan framför musik och teater inför livepublik!"

Kristinehams folkhögskola

Ljungskile folkhögskola

"Vi säljer mat som vi får över efter lunchen i matlådor som våra deltagare och gäster får köpa till ett förmånligt pris och allt vi får in på den försäljningen skänker vi till MH. Vi skänker även årets personaljulklapp i form av pengar till Musikhjälpen. Vi kommer även att vara på plats under onsdagen utanför buren och ha tävlingar samt lotteri med fina vinster - allt ifrån hotellövernattningar hos oss eller varför inte presentkort på vår fantastiska buffélunch?!"

Lunnevads folkhögskola

"Allmän kurs Musiklinjen Konstlinjen Danslinjen Vi samlar in pengar för musikhjälpen! ❤️"

Marieborgs folkhögskola

"Hela skolan gör olika insamlingsprojekt litet som smått. Allt för den goda sakens skull!"

Tornedalens folkhögskola 

"Vi är en klass på 10 personer uppe i Övertorneå som vill bidra till musikhjälpen!" - Kursen Matförädling, jakt och fiske

Molkoms folkhögskola

Mullsjö folkhögskola

"Konst och form på Mullsjöfolkhögskola säljer tillverkade alster där hela den insamlade summan går till Musikhjälpen och årets tema "För en tryggare barndom på flykt från krig”."

Örnsköldsviks folkhögskola

"Deltagare och personal på Örnsköldsviks folkhögskola samlar in pengar för Musikhjälpen. Vi kommer att ha Öppet hus fredag den 16 december 2022 kl. 15.00-18.00 med café, loppis, uppträdanden och försäljning med mera. Alla pengar går oavkortat till Musikhjälpen!"

Österlens folkhögskola

Skarpnäcks folkhögskola

"Vi säljer fanzines med serier och illustrationer, du swishar valfri summa till vår bössa." Kursen Serier, illustration & animation.

Sommenbygdens folkhögskola E-sportutbildningen

"Vi på Sommenbygdens E-sportutbildning tycker att Ingen kan göra allt men ALLA kan göra något. Vi vill vara med och skapa en tryggare barndom för alla barn och allra helst de barn som just nu är på flykt - därför är vi med och stödjer Musikhjälpen. Detta gör vi genom en livesänd stream den 14:e December & under vår insamlingsvecka här på skolan."

Sommenbygdens folkhögskola

"Med våra julklappsdagar kan vi göra gott på flera sätt. Mellan den 19-20 december kan man lämna in sina bättre begagnade prylar som sedan kan bli en julklapp hemma hos en när och kär. Man kan även skänka bakverk, julpynt och hantverk som andra kan ge bort. Försäljningen går direkt in i vår bössa till förmån för musikhjälpen."

Sunderby folkhögskola

Södra Vätterbygdens folkhögskola

"Vi på Grafisk design & kommunikation vill tillsammans med Musikhjälpen jobba för en bättre värld - för alla. För femte året i rad driver vi “Designhjälpen” till förmån för Musikhjälpens arbete. Vi vill bidra till en bättre värld samtidigt som vi får förbereda oss för tiden som väntar efter utbildningen."

Angereds folkhögskola

"Angereds Folkhögskolas Musikkurser ”The Music College” och ”MuSam” arrangerar den 13 december en konsert med egenskriven musik och vill i samband med detta uppmärksamma årets viktiga tema. Konserten hålls på Frölunda Kulturhus Café scen och startar kl 18."

Vara folkhögskola

"Deltagare på Vara Folkhögskolas olika linjer kommer anordna olika roliga aktiviteter under veckan. Radiolinjen gör en specialsändning på 9 timmar under torsdagen, kl 10-19. Önska låtar och håll utkik efter tävlingar, auktioner och annat skoj i våra sociala medier: @radiovaran"

Värnamo folkhögskola

Ågesta folkhögskola

"Va med och bidra tillsammans med Ågestas musiklinje. Vi hjälper barn på flykt med musiken som stöd!"