Samordnare för Allmän kurs till Södra Stockholms folkhögskolas nya filial i Gottsunda

I september 2024 slår Södra Stockholms folkhögskola upp portarna till vår nya filial i Gottsunda, Uppsala, där vi kommer driva Allmän kurs. Vi söker nu en driftig lärare med erfarenhet från att utveckla och leda utbildning vid folkhögskola. Ansök senast den 20 juni.
Uppdaterad: 10 juni 2024

Om tjänsten

Gottsunda är en spännande och dynamisk plats. Men också en plats där det finns stora utbildningsbehov. Vi tror att vi som folkhögskola kan bidra och erbjuda en annan slags utbildningsväg för dem som ännu inte blivit klara med gymnasiet. Vi samverkar med Folkuniversitetet i Uppsala kring uppbyggnad och drift av denna filial.

Vi söker nu dig med minst några års erfarenhet från att självständigt utveckla och leda utbildning vid folkhögskola. Initialt innebär uppdraget att formera ett arbetslag, anta deltagare och starta upp en eller två klasser Allmän kurs. På sikt kan verksamheten vid filialen komma att omfatta andra utbildningsinsatser. Det är ett spännande jobb med stora möjligheter för rätt person.

Om rollen

Samordnarrollen är en del av tjänsten. Den kräver att du har erfarenhet av arbetsledning och gärna utbildning i ledarskap. Du behöver ha god människokännedom och vara en bra kommunikatör då du dagligen kommer möta olika människor med olika förutsättningar som du ska bemöta på ett respektfullt och förtroendeingivande sätt. Vi värdesätter samarbete och du behöver därför vara socialt orienterad i din profession.

Du har lärarutbildning, ämneskompetens och kan undervisa på gymnasienivå i minst två behörighetsgivande ämnen. Folkhögskollärarexamen och tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare på folkhögskola med unga vuxna studerande är självklart särskilt önskvärt. Viktigt är att du har intresse av och kunskap om folkbildning och folkhögskolans uppdrag och arbetssätt. Vi fäster även stor vikt vid personliga egenskaper.

Förutsättningarna och arbetet på folkhögskola är ofta föränderligt och du behöver vara lösningsorienterad, flexibel och kunna entusiasmera deltagare och medarbetare. Arbetsbelastningen kan vara varierande över tid. Därför krävs ett lugn och en god förmåga till prioritering, planering och framförhållning.

Arbetsuppgifterna omfattar tjänstefördelning, schemaläggning och viss budgethantering. Du behöver  vara bekväm med att hantera siffror och administrativa uppgifter.

Du behöver ha kunskap och erfarenhet av villkoren för folkhögskolans Allmän kurs.

Arbetslaget i Gottsunda arbetar självständigt under din ledning, men med stöd från Folkunivrsitetet i Uppsala och från Södra Stockholms administrativa funktioner. Du rapporterar direkt till rektor.

Om organisationen

Läs gärna mer om oss på: www.sodrastockholm.se

Gottsunda, Uppsala

Tjänstens omfattning

Sista ansökningsdatum

2024-06-20 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Skicka in din ansökan snarast och senast torsdag 20 juni till rekrytering@sodrastockholm.se

Berätta varför just du är den som vi ska anställa för att bygga upp verksamheten i Gottsunda. Bifoga cv och ev referenser. Vi rekryterar och intervjuar löpande.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid 100%. Vi tillämpar provtjänstgöring. Du är anställd med ferietjänst.

Kollektivavtal finns. Vi tillämpar enhetslöner enligt fastställd lönetrappa, vilket du måste acceptera.

Tillträde kan ske omgående och behöver kunna ske senast under augusti.

Kontakt

Gunnar Elvin, rektor, Södra Stockholms Folkhögskola, 08-684 619 02, gunnar.elvin@sodrastockholm.se

Sandra Cuhrt, distriktschef öst, Folkuniversitetet Uppsala, 018-68 00 81, sandra.cuhrt@folkuniversitetet.se

Eva Kronvall, facklig representant Lärarförbundet folkhögskola, eva.kronvall@sodrastockholm.se