Musiklärare till Gotlands folkhögskola

Nu letar vi efter en ny medarbetare till vår musikutbildning på Gotlands folkhögskola i Hemse. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med andra musiklärare som tillsammans planerar musiklinjens innehåll. Ansök senast den 18 april.
Uppdaterad: 8 april 2024

Om tjänsten

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med andra musiklärare som tillsammans planerar musiklinjens innehåll. Du ansvarar för din egen undervisning, men du kan också samarbeta och jobba tematiskt tillsammans med andra lärare samt låta deltagarnas önskemål vara en naturlig del av innehållet och upplägget.

Musiklinjen består av två utbildningar, musiklinjen 1-2 år med cirka 15 deltagare och musiklinjens projektår med cirka 5 deltagare. På musiklinjen arbetar deltagarna med ensemblespel och individuell instrumentundervisning. Stor vikt i utbildningen ligger på att hitta sitt personliga uttryck och på att bli bra på att musicera tillsammans.

Under projektåret jobbar deltagarna med sitt eget projekt som är inriktat på att producera egen musik. Dessa ska du kunna handleda i musikproduktion och konstnärlig process.

Tjänsten är en tillsvidare semestertjänst på 80-100% beroende på sökandens kompetenser.

Läs mer: https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/musiklinjen

Om rollen

Vi söker dig som är Musikpedagog/Musiklärare /Musiker - gärna med erfarenhet av musikundervisning i kulturskola, gymnasieskola eller på folkhögskola.

Vi söker dig som lever för musik och som entusiastiskt delar dina musikaliska erfarenheter ochkunskaper med deltagarna på skolan.

Du har en pedagogisk utbildning och relevant erfarenhet. Lärarutbildning är meriterande.

Du har kompetens inom något/några av följande ämnen:

Musikproduktion, ensembleundervisning, kör, piano och/eller elgitarrundervisning, scenisk gestaltning.

Samarbete, kommunikation och relationsbyggande är personliga kompetenser som vi ser att du har.

Om organisationen

Välkommen till Gotlands folkhögskola Hemse – en plats för utveckling, lärande och skapande. Gotlands folkhögskola har, som alla folkhögskolor i Sverige, ett uppdrag att bedriva en verksamhet som syftar till att nå de folkbildningsmål som staten fastställt.

Dessa är att:

  • Stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.
  • Bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald av människor att
    påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.
  • Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildnings- och bildningsnivån i samhället.
  • Bidra till att bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet.


Folkhögskolan finns i Hemse och Fårösund. Folkhögskolan arbetar med att utveckla människor och deras färdigheter och kunskaper, där bildning är en viktig del av uppdraget.

Gotlands folkhögskola i Hemse har utbildningar inom allmän kurs, musik, foto, textil och olika kortkurser och sommarkurser. Skolan har egen restaurang och internatboende.

Mångfald och inkludering gör Gotlands folkhögskola till en spännande mötesplats med många olika perspektiv och kunskaper. Vi möter varandra och vår omvärld med nyfikenhet. Genom nyfikenhet och att fråga ökar vi vår kunskap och växer som människor. Vi arbetar för att stärka och skapa många arenor för delaktighet.

Ort

Hemse, Gotland

Tjänstens omfattning

100%

Sista ansökningsdatum

2024-04-18 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Ansök senast den 18 april. Ange referens 2024/303 i din ansökan.

Ansök via arbetsgivarens webbplats (öppnas i ny flik)

Kontakt

Rektor Petra Rönnestig
petra.ronnestig@edu.gotland.se