Lärare i traditionell skinngarvning till Bäckedals folkhögskola

Bäckedals folkhögskola i Härjedalen söker en lärare till vår unika hantverkskurs i traditionell skinngarvning. Sök senast den 17 april.
Uppdaterad: 18 mars 2024

Om tjänsten

Vi söker en lärare med kunskaper inom traditionell garvning, skinnhantverk och sömnad. På Bäckedals folkhögskola kommer du att arbeta med att planera och genomföra hantverkskurser. Du ingår i ett arbetslag tillsammans med andra hantverkslärare. Tillsammans med dina närmaste kollegor utformar du innehållet i kursverksamheten samt genomför anpassningar utifrån deltagarnas behov och förutsättningar.

I rollen som lärare möter du skolans deltagare på den nivå de befinner sig. Du handleder och hjälper deltagarna att utvecklas i både sina färdigheter som socialt i grupp. Tjänsten omfattar främst undervisning, planering och handledning. Därutöver ansvarar du för att tillsammans med kollegor delta i utveckling av kursverksamheten på skolan. En viktig del i uppdraget är också arbetet med antagning och intyg. I tjänsten ingår även att delta i arbetslagsutveckling och annan folkhögskoleverksamhet som bedrivs på skolan.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid / deltid. 60-100% beroende på överenskommelse.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Om rollen

Vi söker dig med kunskap inom olika garvningstekniker, skinnhantverk och sömnad. Särskilt önskvärt är kunskap inom traditionell garvning med fett och bark. Du förväntas även ha kompetens inom slakt och tillvaratagande. Erfarenhet inom andra tekniker så som sadelmakeri eller skomakeri etc. är meriterande. Du har ett stort intresse för historia i allmänhet och för äldre hantverkstekniker i synnerhet.

Även kompetens inom andra hantverksområden är meriterande. Vi värdesätter personliga egenskaper och social kompetens. Du är intresserad av att möta andra människor och du har erfarenhet av att undervisa. Folkhögskolelärarutbildning, lärarutbildning är önskvärt. Du är ansvarstagande och strukturerad, med en god förmåga att planera. Det är viktigt att du är bärare av en helhetssyn på människors utveckling och lärande före en strikt resultatorienterad kunskapssyn. Du är trygg med att leda grupper och kan bemöta människor på ett ödmjukt sätt.

  • Erfarenhet från folkhögskola/folkbildning är meriterande.
  • Du har förmåga att planera och driva utvecklingsarbete.
  • Du har ett engagemang för miljö och hållbarhet
  • Du har ett samarbetsinriktat arbetssätt.
  • Du har kännedom om olika inlärningssvårigheter.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om organisationen

I Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Bäckedals folkhögskola ligger vackert beläget i Sveg. Skolan som har internat och restaurang kännetecknas av en stor gemenskap och kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. Bäckedals folkhögskola bedriver flera unika profilkurser i hantverk och hållbarhet men har också kurser i allmänna ämnen.

Region Jämtland Härjedalen är huvudman för Bäckedals folkhögskola. Genom folkbildning och utbildning ger folkhögskolan förberedelse för resten av livet och är en skolform för vuxna som vill ha formell kompetens, utveckla sina skapande sidor eller fördjupa sina kunskaper inom olika hantverk. Samtidigt är folkhögskolan en arena för utvecklad förståelse för demokratins och kulturens betydelse för samhällsutveckling. Många säger att deras år på folkhögskola var deras bästa år i livet!

Ort

Sveg

Tjänstens omfattning

100%

Sista ansökningsdatum

2024-04-17 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Välkommen med din ansökan senast den 17 april 2024. 

Ansökan sker via Visma Recruit (öppnas i ny flik)

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Kontakt

Magnus Arreflod, rektor
magnus.arreflod@backedal.se
076-200 11 93

Johan Kihlgren, lärare (Sveriges lärare)
johan.kihlgren@backedal.se
0680-166 82