Folkhögskolornas serviceorganisation söker filmfotograf till kampanjuppdrag

Vill du se till att fler får chansen att hitta till folkhögskola? I kampanjen "Följ en deltagare" kommer vi att få följa tre olika folkhögskoledeltagare under deras dag på en folkhögskola. Nu söker vi en mångsidig och social fotograf som kan filma, intervjua deltagarna och klippa filmerna.
Uppdaterad: 15 maj 2024

Om organisationen

Folkhögskolornas serviceorganisation (FSO) är en ideell organisation som arbetar med att stötta de 156 folkhögskolorna i Sverige. Ett av FSO:s uppdrag handlar om att få människor att hitta till folkhögskolan, det uppdraget gör vi under varumärket folkhögskola.nu. Folkhögskola.nu är också en webbplats där du kan söka till alla folkhögskolekurser runtom i Sverige och få svar på dina frågor om vad det innebär att gå på folkhögskola.

Vi står för jämlikhet och inkludering och vill inspirera människor från olika bakgrunder och erfarenheter att hitta hem på folkhögskola. Folkhögskola.nu:s primära målgrupp är unga 18-25 år.

Mer information, besök gärna webbplatsen folkhögskola.nu (nytt fönster)

Om kampanjen ”Följ en deltagare”

Nu vill vi fördjupa förståelsen för vad det innebär att gå på folkhögskola genom att följa tre olika folkhögskoledeltagare under en dag. Hur ser en lektion ut? Hur bor man på ett internat? Vilka går på folkhögskola? Och vad tänker och tycker deltagarna om sin vardag på folkhögskola? Filmerna ska förmedla värme och trygghet och visa upp folkhögskolan som en plats där man får vara sig själv.

Kampanjmål

Efter att ha sett filmerna ska målgruppen förstå hur en dag på folkhögskola kan se ut, att det finns en bredd av folkhögskolor som kan se lite olika ut och att deltagare från olika bakgrunder och erfarenheter samlas på folkhögskola. De ska tycka att folkhögskolan är välkomnande plats och de ska vilja leta reda på mer information om folkhögskola och söka till en kurs.

Format

Filmerna lanseras både i kortare klipp på ca 1 minut på sociala medier som Instagram och Tiktok och i lite längre versioner. Det kan eventuellt bli aktuellt att visa dem på Youtube och på annonsplatser i offentliga miljöer samt i TV- och bioreklam.

Ersättning

Ekonomisk ersättning utgår enligt överenskommelse. Uppdragsgivaren står inte för utrustningen under uppdraget.

Uppdragets omfattning

• Förberedelsemöten med FSO i augusti-september.
  • Resor till tre olika folkhögskolor.
  • Inspelning under tre heldagar i september-oktober.
  • Klippning och bearbetning inklusive feedbackvändor under oktober-november.
  • Slutproduktion och textning november-december.
  • Leverans: januari 2025.

Om dig

Vi söker en mångsidig och social filmare som vet hur man kan fånga och förmedla värmen som finns på folkhögskola. Du kan snabbt skapa kontakt med människor, få dem att bli bekväma framför kameran och producera respektfulla personporträtt.

Du är en kunnig klippare och redigare. Du är van vid efterbearbetning av film och kan anpassa filmen så att den fungerar och får genomslag i olika kanaler och sociala medier.

Vi ser gärna att du har egen erfarenhet av att gå på en folkhögskola.

Ansökan

Skicka portfolio, CV och motivering till varför du söker uppdraget till miriam.steinbach@sverigesfolkhogskolor.se senast 3 juni.

Flexibelt

Tjänstens omfattning

Tidsbegränsat uppdrag

Sista ansökningsdatum

2024-06-03 00:00:00

Miriam Steinbach, kommunikatör FSO.
E-post: miriam.steinbach@sverigesfolkhogskolor.se