Folkhögskollärare i svenska, engelska och matematik

Folkhögskollärare... eller lokalvårdare, administratör, vaktmästare eller nåt annat spännande! Södra Vätterbygdens folkhögskola kan vara en av världens bästa arbetsplatser. Vi har kul nästan jämt och kollegorna är fantastiska. För att inte tala om eleverna – eller deltagarna som vi säger. För det är inte bara som folkhögskollärare som man får möta dem. Och det är lite det som är grejen med folkhögskola. Att alla får finnas till för varandra. Så du som gillar att jobba med människor kommer nog att trivas här!
Uppdaterad: 30 april 2024

Om tjänsten

Är nyfikenhet, samarbete och utveckling ledord för dig?

Södra Vätterbygdens folkhögskola söker lärare till Allmän kurs. Vi är öppna för olika ämneskombinationer men söker i första hand dig som är lärare i svenska, engelska och matematik.

Du brinner för undervisning där mötet med människor är i centrum. Vi arbetar i huvudsak tematiskt och ämnesintegrerat. Du blir del av ett arbetslag och är med och arbetar med linjens pågående utvecklingsarbete.

Om rollen

Tjänsten är en tillsvidareanställning, gärna heltid med 6 månaders provanställning, Vi har utöver det också behov av visstidsanställning på deltid.

Du bör ha relevant lärarutbildning, erfarenhet av vuxenutbildning och respektera skolans värdegrund. Erfarenhet av folkbildning och arbete inom civilsamhället är meriterande liksom erfarenhet av arbete med studerande i behov av särskilt stöd.

Om organisationen

Södra Vätterbygdens folkhögskola har funnits sedan 1919 och är dessutom en av Sveriges största folkhögskolor. Förutom skolbyggnaderna som bland annat inrymmer en stor matsal, bibliotek, idrottshall och en stor foto- och tv-studio finns också internat, konferensanläggning och hyresbostäder.

Ungefär 300 kursdeltagare vistas på skolan varje dag. Cirka 130 bor på skolans internat.

Verksamheten bygger på en kristen värdegrund. Alla människor är lika värda oavsett social och etnisk tillhörighet, trosbekännelse, funktionsnivå, kön eller sexuell läggning. Vi strävar efter bästa möjliga miljö för både bildning och personlig utveckling.

Mer om Svf hittar du här.

Huvudman

Equmeniakyrkan och dess ungdomsorganisation Equmenia är vår huvudman. Svf tillsammans med Equmeniakyrkans och Equmenias övriga folkhögskolor utgör en väsentlig del av dess samhällsengagemang. Folkhögskolorna är tillgängliga för alla, hävdar allas lika värde och tar aktivt ställning för demokratin.

Ort

Jönköping

Tjänstens omfattning

100%

Sista ansökningsdatum

2024-05-19 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Ansökan med personligt brev och CV skickar du till nypajobbet@svf.fhsk.se.

I ämnesraden skriver du ”Lärare Allmän kurs”.

Sista ansökningsdag 19 maj, vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

Tillträde för tjänsten är den 10 augusti eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Sven Gustafsson, linjeledare Allmän kurs.

Skolchef/rektor är Anders Georgsson.

Facklig representant Sveriges Lärare är Johan Henningson.

Skolans tfn 036-30 69 00 (vxl).