Nyheter

 • 17 september 2020

  Demokrati och konspirationism i klimatkrisens tid

  Hur kan folkbildningen förhålla sig till klimatfaktaresistens och konspirationsteorier? Den 28 september arrangerar FSO och Den globala skolan en interaktiv workshop online på temat. Föreläser gör forskaren Martin Hultman och Expo-medarbetaren och föreläsaren Hans Grabovac.
 • 16 september 2020

  För folkhögskolan är ingen människa hopplös

  Folkhögskolan som demokratisk institution – och som möjlighet för människor att komma vidare i livet. Två skäl till att folkhögskolorna behövs i dag och i framtiden, menar Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet. Hans egen folkhögskoleresa började på Sjövik i Dalarna.
 • 18 augusti 2020

  Ny fortbildning för pedagoger på yrkesutbildningar

  I höst startar en helt ny fortbildning för pedagoger som undervisar på yrkesutbildningar på folkhögskola. Kursen vänder sig till dig som vill utveckla dig själv som lärare och den utbildning du arbetar med.
 • 2 juli 2020

  Sex av tio går vidare till högre studier efter folkhögskolan

  Sex av tio som fått grundläggande behörighet via folkhögskolans Allmän kurs har gått vidare till studier på högskolenivå. Bland kvinnor med utländsk bakgrund är siffran så hög som 75 procent.
 • 15 juni 2020

  Ny gemensam deltagarenkät för folkhögskolor på gång

  En ny, gemensam deltagarenkät kommer göra det möjligt för folkhögskolorna att utvärdera och berätta om deltagarnas upplevelse av sin studietid på en nationell nivå.
1 2 3 4 5 6