Tecknad bild föreställande Hédi Fried.
"Vänj dig aldrig vid orättvisor." Hédi Fried överlevde Förintelsen och är en av initiativtagarna till demokratisatsningen #ViMåstePrata.

Sveriges folkhögskolor står bakom #ViMåstePrata

Demokratisatsningen #ViMåstePrata är ett initiativ till försvar för demokratin, initierad av Hédi Fried, Kristina Persson, Sverker Sörlin, Per Ödling och Elisabeth Åsbrink.
Uppdaterad: 31 augusti 2020

Om #ViMåstePrata

Sveriges folkhögskolor står bakom #ViMåstePrata genom att folkhögskolornas intresseorganisationer RIO och Fhf/OFI tillsammans med Studieförbundens intresseorganisation är en aktiv del av satsningen.

 

Webbplats >
Facebooksida >
Twitterhashtag #ViMåstePrata >

Vi fortsätter 2020-2021

Sent i våras 2020 blev det klart att #ViMåstePrata fortsätter att stärka folkbildningens demokratiarbete runt om i Sverige under 2020 och vidare 2021 då demokratin fyller hundra år och ska firas. Det är ett annorlunda landskap vi möter nu när arbetet satts igång. Vi satsar på kreativa lösningar och hoppas på ett 2021 då vi kan träffas.

Vi ser också en demokrati som utsatts för press, både i Sverige och i omvärlden under Corona och hoppas lära oss mer om hur vi stärker demokratin in i framtiden. Medlen är avsedda för att främja det demokratiska samtalet och demokratins motståndskraft. Vi ser fram emot att samarbeta med er och att inkludera fler i samhällsbygget. Gå gärna in på vår hemsida vimasteprata.org som uppdateras vartefter och håll koll här på Facebook. Skicka gärna in tips på föreläsningar och arrangemang som lyfter aktuella demokratifrågor - vi sprider gärna!

Snart hörs och ses vi och diskuterar vad vi kan göra tillsammans!

Kontakt

Kontakt för folkhögskolorna är Ronny Schueler, ronny.schueler@folkbildning.net.