Folkhögskolornas aktiviteter

Här kan du se några av de aktiviteter som genomfördes under Glokalt dagsverke-kampanjen. Kontakta gärna respektive skola för mer information.
Uppdaterad: 27 november 2019

Blekinge folkhögskola Hållbara människor formar en hållbar värld. Föredrag av Sissa Pagels, Young Innovation HUB, Auktion av hemliga kassar, Försäljning av Matlinjens hållbara Hälsoboll och information om Agenda 2030 och Jagriti Vihara, byutvecklingsprojekt i Indien som skolan stöder. Program » 

Bromma folkhögskola 21 maj anordnas Brommastock, en musik-teater-konst-mat-tillställning. Festivalen kommer att kopplas till Glokalt dagsverke. 

Dalslands folkhögskola

Fellingsbro folkhögskola 3 maj hålls basar, loppis, föreläsningar, fotbollshastighetsskjutning, ponnyridning m.m. Under dagen erbjuds också cykelservice, trädgårdsarbete och andra aktiviteter. 

Folkhögskolan i Angered: 4 maj, klockan 11.30-15.30. Om du kommer till Folkhögskolan i Angered för att skänka pengar till glokalt dagsverke och projektet för att stärka unga kvinnor genom fotboll lämnar du kanske skolan mätt, i nya kläder, masserad, sminkad eller nyklippt.
På Folkhögskolan i Angered kommer vi att servera mat från världens alla hörn. Det blir en stor buffé med mat som våra deltagare själva har lagat. Ät hur mycket du vill för 100 kr eller frivilligt belopp över detta. I ett av klassrummen har vi klädloppis där du kan förnya din garderob. Ett annat klassrum byter för dagen namn till "Salongen". Därinne erbjuds bland annat massage, sminkning och klippning. Vissa deltagare kommer att arbeta utanför skolan för att samla in pengar.

Fornby folkhögskola Klädbytardag. 
Dalademokraten 6/3: "Fornby folkhögskola först ut med Glokalt dagsverke" »

Forsa folkhögskola: Afasikursen samt skolans kökspersonal bakar och säljer fika i samband med det Glokala dagsverket.

Deltagare på Afasikursen på Forsa folkhögskola bakar

Göteborgs folkhögskola Vi deltar i Glokalt Dagsverke klassvis, och alla grupper gör olika saker. En del aktiviteter kommer att ske den 3 maj men några grupper tänker delta i en redan befintlig megaloppis i Majorna i Göteborg den 28 Maj och sälja saker till förmån för Glokalt Dagsverke. 

Hagabergs folkhögskola

Hola folkhögskola: Ålsta folkhögskola, Hola folkhögskola och Örnsköldsviks folkhögskola (folkhögskolorna i Landstinget Västernorrland) utmanar varandra i en stafett. Detta inkluderar att engagera företagare och lokalbor för att skänka pengar och på så sätt få lag till stafetten. Målet är att komma längst och vara den folkhögskola som samlar in mest pengar till folkhögskoleprojekt i Tanzania.

Hällefors folkhögskola: Arbetsinsatser på företag, städning, trädgårdsarbete, försäljning av kort, lagning av kläder, matlagning, karaoke, ansiktsmålning m.m. Dessutom planeras besök med fika hos kommunen med info om hållbarhetsmålen/Agenda 2030. 

Kista folkhögskola

Klarälvdalens folkhögskola: Anordnar loppis vid två tillfällen: Den 5 maj på marknaden i Sunne och den 19 maj på marknaden i Hagfors.

Kävesta folkhögskola

Löftadalens Folkhögskola

Mora folkhögskola: Anordnar traditionellt valborgsfirande med insamling till Glokalt dagsverke. Loppis, café, barnteater, eld, tal och musik.

Nyköpings folkhögskolaFolkhögskolans dag - i ett lokalt och globalt perspektiv. Samtliga studerande och personal ansvarar för olika områden. Städning på uppdrag av kommunen och länsstyrelsen, loppis, internationellt café, aktiviteter som musikframträdanden och pyssel med återvinningsmaterial. Dessutom jobbar en informationsgrupp med information om folkhögskolestudier, hållbar utveckling, källsortering och kommunens miljömål. 

Runö folkhögskola: Anordnar två separata aktiviteter. Öppet hus med insamling den 26 april kl 16-20. 
Bratisdagen - Goda krafter gör bra saker tillsammans. 16 maj 11-14. Bagarmossen. En tisdag då vi visar förslag på saker som räddar världen lokalt utifrån FN:s globala mål. Träffa lokala föreningar, njut av gratis fika, ge bort kläder och leksaker, lär dig om folkhögskola och mycket mer. Dagen anordnas i samarbete med Bagarmossen Resilience Centre. Bratisdagen >>

 

Sigtuna folkhögskola: Grön flagg och hållbarhetsarbete, loppis, KIVA-fika.

 Auktion på Sigtuna folkhögskola

Film från skolans Glokalt dagsverke-arbete >>

Sjöviks folkhögskola

Sommenbygdens folkhögskola: Folkhögskolan arbetar under vecka 17-19 med de globala hållbarhetsmålen. Det blir olika aktiviteter kring detta. 

St Birgitta folkhögskola: Vi kommer ha ett dagsverke tisdag 9 maj. Det blir café, försäljning av egengjorda smycken, bröd  och en loppis i skolans lokaler på Kungsträdgården. Vi samlar in medel till en fortbildningsdag för de kvinnor som deltog på barnskötarutbildningen 2016 på Amez Center i Halabja, norra Irak. Amez är sen tidigare vår samarbetspartner i ett kulturprojekt.

Södra Stockholms folkhögskola: Södra Stockholms folkhögskola har öppet hus 5-6 maj med insamling till Glokalt dagsverke och informerande tipsrunda om agendan. Under vecka 16-21 jobbar en av allmänna kursernas temagrupper med Agenda 2030 där deltagarna fördjupar sig i ett valfritt globalt mål med fokus på att att hitta strategier och praktiska exempel på hur man som privatperson kan agera för att bidra till att målen uppnås.

Tärna folkhögskola: Loppis under Kulturnatta i Sala, 6 maj.  

Vårdinge by folkhögskola: Öppet hus och klädbytardag 1 april. Fokus på klädproduktion/konsumtion som ett stort hinder för hållbar utveckling.

Västerbergs folkhögskola

Västerås folkhögskola: Har gjort insamling till skolans projekt i Bosnien. Efter projektresa till Bosnien i maj kommer deltagarna redovisa erfarenheter från resan och informera om Glokalt dagsverke.

Wendelsbergs folkhögskola: Familjedag på folkhögskolan 25 maj, då anordnas olika Glokalt dagsverke-aktiviteter. 

Ålsta folkhögskola: Ålsta folkhögskola, Hola folkhögskola och Örnsköldsviks folkhögskola (folkhögskolorna i Landstinget Västernorrland) utmanar varandra i en stafett. Detta inkluderar att engagera företagare och lokalbor för att skänka pengar och på så sätt få lag till stafetten. Målet är att komma längst och vara den folkhögskola som samlar in mest pengar till folkhögskoleprojekt i Tanzania.

Örnsköldsviks folkhögskola: Ålsta folkhögskola, Hola folkhögskola och Örnsköldsviks folkhögskola (folkhögskolorna i Landstinget Västernorrland) utmanar varandra i en stafett. Detta inkluderar att engagera företagare och lokalbor för att skänka pengar och på så sätt få lag till stafetten. Målet är att komma längst och vara den folkhögskola som samlar in mest pengar till folkhögskoleprojekt i Tanzania.